Slika je simbolična.
Maksimilijan N…
Čet, 14.9.2023 07:00
Vrstijo se številne pritožbe nad novim zapletenim sistemom naročanja.

Na družbenih omrežjih se hitro širijo pritožbe nad prenovljenim in »izboljšanim« sistemom za naročanje pacientov, ki ga je predstavil Zdravstveni dom Ljubljana.

Ta po novem povsem nadomešča prejšnji način naročanja preko elektronske pošte. Pri Ljubljanainfo smo preverili, kakšne so specifike novega sistema.

Ambicije Evropske komisije

Digitalizacija je ena od prednostnih nalog zdravstva vseh držav Evropske unije - tako pravi Evropska komisija, ki po lastnih besedah aktivno sodeluje z državami članicami za dosego varnega in kvalitetnega dostopa do zdravstva in nege.

Zastavila si je tri glavne cilje na tem področju:

  • Varen dostop državljanov do zdravstvenih podatkov, vključno v tujini;
  • Deljenje informacij preko evropskih podatkovnih infrastruktur, ki omogoča raziskovalcem in drugim strokovnjakom, da združujejo vire (podatke, strokovno znanje, ... ) po vsej Evropski uniji;
  • Opolnomočenje državljanov z digitalnimi orodji za povratne informacije uporabnikov.

Daleč od vzornikov

Po raziskavi nemške organizacije Berstelmann Stiftung imajo najbolj razvit zdravstveni sistem z vidika digitalizacije v Estoniji, Kanadi ter na Danskem.

Slovenija v raziskavo ni bila vključena, zagotovo pa lahko sklepamo, da se ne bi uvrstili niti blizu teh držav.

Spomnimo zgolj na zadnjega v vrsti škandalov, ki so se zvrstili v zadnjih letih: zdravstveni inšpektorat je ugotovil, da skoraj 80 odstotkov ambulant omejuje pravice pacientov pri dostopanju do svojega zdravnika, ker ne nudijo vseh možnosti za naročanje (osebno naročanje v ambulanti, naročanje po telefonu, po pošti ali elektronsko).

Kargo kult zdravstvo

Kargo kult je kulturni fenomen, kjer skupina ljudi v odročnih regijah, običajno v deželah Tihomorja, verjame, da bo prišel čudežen 'kargo' ali blago (na primer oprema, hrana, tehnologija) iz nebes ali od zunanjih sil.

Ti ljudje izvajajo obrede, ki posnemajo dejavnosti, ki so jih opazovali pri tujcih, v upanju, da bodo s tem pritegnili kargo k sebi. Vendar se kargo v resnici ne pojavi, in to lahko vodi v razočaranje in zmedo med skupnostjo.

Povezava s slovenskim poskusom digitalizacije se izriše kar sama; imeli bi najmodernejši digitalni sistem, manjkajo pa kompetentni ljudje, ki bi znali ustvariti uporabniku prijazno izkušnjo, slaba je tudi digitalna pismenost starejših oseb, ki jim tovrsten »napredek« dela medvedjo uslugo.

Zdravstveni dom Ljubljana

Navodila za registracijo v sistem Zdravstvenega doma Ljubljana se berejo skorajda kot skrivnostni lov na zaklad.

Uporabniku sta teoretično na voljo dve možnosti: registracija z uporabo certifikata SIGEN-CA in SIGOV-Ca ter s SI-PASS neposredno na portalu, ki v času pisanja tega članka sploh ne deluje, ali pa registracija z osebno identifikacijo v ambulanti.

Ironije tu ni treba posebej poudarjati; medicinsko osebje po obisku ambulante v živo pacienta doda v sistem in mu pošlje dve kodi za registracijo (eno po e-pošti, drugo v SMS sporočilu). Na elektronski naslov boste prejeli povezavo do portala.

Ob kliku na povezavo se vam bo nato odprl obrazec Registracija z osebno identifikacijo pri zdravniku, kjer boste nadaljevali s procesom registracije. 

Ni za tiste s kratkimi živci

In kakšna je funkcionalnost portala? Izkaže se, da gre v resnici zgolj za nov e-poštni predal, ki je v praktično vseh pogledih slabši od običajnega.

Komunikacija z zdravnikom je namreč možna z največ 300 znaki. Popravljanje poslanega sporočila ni mogoče, novega pa uporabnik ne more napisati, ker je dosegel 'limit'. Novo sporočilo lahko pošlje šele, ko dobi odgovor na prejšnjega.

Starejše novice