Ljubljanainfo
Čet, 16.3.2023 16:48
Policisti Policijske uprave Murska Sobota so leta 2019 zasegli 1,8 milijona evrov, ki so jih našli v tovornem vozilu, denarja pa še vedno nihče ne pogreša.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so konec aprila 2019 v večernem času na avtocesti Maribor - Pince med kontrolo cestnega prometa zaustavili tovorno vozilo madžarskih registrskih številk.

Med preiskavo vozila so policisti našli in tudi zasegli 1,8 milijona evrov gotovine, ki pa jih še vedno nihče ne pogreša.

Policisti so denar našli v kartonastih škatlicah med številnimi torbicami, za štetje denarja pa so si morali izposoditi kar stroj.

Izvor denarja še vedno nepojasnjen, gotovine očitno ne pogreša nihče

Tovorno vozilo sta vozila dva državljana Madžarske, 28-letni voznik in 24-letni sopotnik pa izvora bankovcev nista znala pojasniti, prav tako nista imela nobene dokumentacije o prevozu gotovine.

Tujca so iz pridržanja izpustili, kriminalisti in policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil, da bi vendarle ugotovili izvor denarja. In takšna je zgodba še danes.

Zadeva je predkazenskemu postopku, bistvenih premikov ni

Bistvenih premikov po 46 mesecih ni, gotovine pa, kot kaže, nihče ne pogreša.

»Policijska uprava je v mesecu juniju 2021 podala kazensko ovadbo za kaznivo dejanje pranja denarja po tretjem v zvezi s prvim odstavkom 245. člena kazenskega zakonika na specializirano državno tožilstvo.

V letu 2022 je bila v isti zadevi podana še dopolnitev kazenske ovadbe na navedeno tožilstvo,« je pred kratkim zapisala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota. Zadeva je torej v fazi predkazenskega postopka.

Starejše novice