Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Ned, 12.5.2024 08:10
Tokrat so nepridipravi udarili na Brezovici.

Policisti so bili v petek obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena 9. 5. na območju Brezovice. Neznani storilec je na domu zamotili starejšega oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili denar ter nakit in tako lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov.   

S kraja sta se storilca odpeljala s s kombijem bele barve. Opis storilca: moški, star okoli 30 let, nižje močnejše postave, neobrit in poraščen, temnih las, nosil je očala z dioptrijo, oblečen je bil v modre hlače, pulover in temne čevlje. 

Na Policijski upravi Ljubljana opažajo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. 

Žrtve so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode,  da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. 

Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo. 

»Občanom tako svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno  naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila),« so zapisali policisti.

Komentarji (1)

KONTRACENZURA (ni preverjeno)

Mene so 2 leti nazaj "skrajšali" za 3k€, pa to ni zanimalo niti Policije, niti NKBM, od koder je denar šel znano kam, ker sem na mobilni banki videl številke ciljnega računa.

Starejše novice