Foto: Bobo
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Čet, 15.9.2022 09:56
Prišlo naj bi do zamenjave dveh pacientov!

Ministrstvo za zdravje je bilo zgodaj zjutraj obveščeno o izrednem dogodku v Splošni bolnici Celje, ki deluje pod vodstvom Aleksandra Svetelška, poroča Delo

Popoldan se bosta z vodstvom bolnišnice sestala minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in vršilec dolžnosti direktorja Urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleš Šabeder. Od vodstva bosta zahtevala pojasnila.

»Zaenkrat lahko potrdim, da je v naši bolnišnici prišlo do izrednega dogodka, ki ga obravnavamo. O dogodku smo obvestili ministrstvo za zdravje in policijo. Vzpostavili smo kontakt s svojci. Potem, ko bomo opravili razgovor s svojci, vam bomo lahko dali dodatne informacije,« so za Delo pojasnili v Splošni bolnišnici Celje. 

Za umrlega že pripravljali pogreb

Po Delovih informacijah naj bi šlo za smrt starostnika, in sicer naj bi iz doma upokojencev na zdravljenje pripeljali dva starostnika, v bolnišnici pa naj bi prišlo do zamenjave.

Zamenjali naj bi namreč, kdo od njiju je umrl. Da je prišlo do napake, so  ugotovili v domu starostnikov, ko se je eden od njiju vrnil v dom, svojci umrlega pa naj bi že pripravili pogreb, piše Delo, ki informacije še preverja.

Po neuradnih informacijah bo minister Bešič Loredan zahteval odstop generalnega direktorja Aleksandra Svetelška in strokovnega direktorja Franca Vindišarja, nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje.

Več informacij sledi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice