Foto: Jure Banfi
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 3.5.2022 14:27
Mariborčani in Koprčani so se v soboto razšli z remijem, po tekmi pa je zavrelo med skupino domačih navijačev in policisti. Poškodovani so bili trije policisti, eden je izvlekel tudi službeno pištolo. Policija zdaj pojasnuje, kaj se je dogajalo.

Pristaši mariborskega kluba so po sobotni tekmi v Ljudskem vrtu fizično obračunali s skupino policistov, v incidentu pa so bili poškodovani trije pripadniki posebne policijske enote z ustrezno zaščitno opremo.

Na spletu sicer kroži tudi fotografija policista s pištolo v dvignjeni roki, iz fotografije pa je razvidno, da je nastala znotraj kompleksa Ljudskega vrta. Kako je prišlo do tega? 

Vse podrobnosti so zdaj predstavili tudi na Policijski upravi Maribor.

Tri policiste napadlo več deset navijačev

Po koncu nogometne tekme, po 22. uri, se je na stadionu Ljudski vrt med izvajanjem policijskega postopka z eno osebo, ki je predhodno kršila javni red in mir, vpletlo več deset navijačev, pojasnjujejo mariborski policisti.

Prišlo je do kršitve javnega reda in miru in tudi do podanih elementov suma storitve kaznivega dejanja, zaradi česar so policisti uporabili prisilna sredstva, saj je skupina navijačev s svojimi dejanji preprečevala izvedbo policijskega postopka. 

Pri tem so bili, po doslej zbranih informacijah, trije policisti lahko telesno poškodovani.

Tri policiste je med izvajanjem policijskih nalog neposredno napadlo več deset navijačev z udarci in brcami ter z metanjem ograj vanje. 

Policist izvlekel službeno pištolo in jo usmeril v zrak

Zaradi intenzivnega napada več oseb na policiste je na podlagi strokovnih standardov in po tipologiji policijskih postopkov, postopek postal nevaren, ki ga lahko policisti varujejo z izvlečenim strelnim orožjem

En od policistov je izvlekel službeno pištolo in jo usmeril v zrak ter jo na tak način pripravil za morebitno uporabo, če drugače ne bi mogel odvrniti sočasnega, protipravnega napada, s katerim je ogroženo njihovo življenje. 

Službenega orožja policisti niso uporabili, izvlek pištole in varovanje postopka z izvlečenim ali pripravljenim orožjem pa ne šteje za uporabo prisilnega sredstva, pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor.

Policija nadaljuje s preiskavo

Trenutno na Policijski upravi Maribor intenzivno zbirajo obvestila in nadaljujejo s preiskavo varnostnega dogodka, tako glede suma storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, kakor tudi glede okoliščin uporabe prisilnih sredstev, zato, tudi v interesu preiskave dejanja, v tem trenutku ne morejo posredovati dodatnih informacij, so še dodali.

Policisti so v povezavi z varovanjem tekme sicer obravnavali še kršitve po zakonu o javnih zbiranjih, zakonu o varstvu javnega reda in miru ter kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Za odziv smo se obrnili tudi na Nogometni klub Maribor, kjer pravijo, da izjav o tem dogodku ne bodo dajali, saj je do incidenta prišlo po koncu tekme in izven stadiona, pa tudi da policija še ni zaključila preiskave.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice