Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 9.12.2022 08:20
Ljubljanski policisti so včeraj obravnavali več nesreč s poškodbami pešcev.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 532 klicev, 190 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 73 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali šest tatvin, osem vlomov, pri čemer je v treh primerih ostalo pri poskusu in tri primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana pešca.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12-krat na javnem kraju in štirikrat v zasebnem prostoru , pri čemer je ena oseba bila pridržana.

Številni vlomi

  • V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
  • V Gameljnah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
  • Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v več kleti klet in odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.
  • Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo Head, črno rumene barve. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.
  • Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v parkomat, ki ga je neznani storilec poškodoval z neznanim pirotehničnim sredstvom in iz njega odtujil denar. Pri tem je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

Zaradi odvzema prednosti dve peški huje poškodovani

Včeraj, okoli 7. ure se je na Njegoševi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška.

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška huje telesno poškodovala, njeno življenje pa ni ogroženo.

Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 7. uro se je na Ljubljanski cesti v Dobu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila prav tako udeležena voznik osebnega vozila in peška.

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška huje telesno poškodovala, njeno življenje pa ni ogroženo.

Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Alkoholiziran voznik odvzel prednost trem pešcem, vsi so poškodovani 

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na Ljubljanski cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznik osebnega vozila in trije pešci.

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcem na prehodu za pešce. Pri tem so se vsi trije pešci lažje poškodovali.

V postopku je preizkus alkoholiziranosti  pri vozniku pokazal 0.70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Starejše novice