Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 9.9.2022 17:59
Voznik šolskega avtobusa naj bi v reži pustil telefon, ki je snemal otroke. Arriva ga je premestila in sprožila disciplinski postopek.

Skupina Arriva je po poročanju portala 24ur premestila voznika avtobusa.

Od šole v Vidmu pri Ptuju so namreč prejeli informacijo, da naj bi njihov voznik šolskega avtobusa med jutranjo vožnjo pustil telefon, ki je snemal, v reži prezračevanja v zadnjem delu avtobusa. 

Informacijo o dogajanju so od šole prejeli v sredo, pravijo v Arrivi. Dodajajo, da so voznika nemudoma premestili in proti njemu sprožili disciplinski postopek: »Ko bodo razjasnjene vse okoliščine primera, bomo sprejeli odločitev o nadaljnjih ukrepih.« 

Šola je primer predala policijski postaji Podlehnik

V Arrivi poudarjajo, da je vsako snemanje v avtobusih prepovedano, kar pomeni, da je voznik ravnal nedopustno. Kakšna je vsebina posnetkov, ne vedo. 

Po nekaterih informacijah 24 ur naj bi šolarji na telefonu »videli posnetke sebe in različne druge, tudi pornografske posnetke«. 

Na Policijski upravi Maribor so za 24ur potrdili, da so od predstavnika ene izmed osnovnih šol na območju policijske postaje Podlehnik prejeli prijavo glede najdbe sumljivega  telefona na enem izmed avtobusov. Zaradi interesa preiskave ta trenutek ne morejo izdati konkretnejših informacij.

Starejše novice