Ljubljanainfo
Čet, 25.5.2023 14:48
Na murskosoboškem sodišču se je danes končalo sojenje 47-letnemu Mitju Orešku, ki je bil obtožen umora 35-letne zunajzakonske partnerice Štefanie Tekač.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je zaključilo sojenje 47-letnemu Mitji Orešku, ki je bil obtožen umora 35-letne partnerke Štefanie. 

Na sojenju so najprej nadaljevali s pregledom posnetkov videonadzornih kamer, ki so bile nameščene v hiši, nato pa so sledili zaključni govori. 

Tožilka Jana Rogan je za očitano dejanje umora iz nizkotnih nagibov sprva zahtevala 25 let zapora, obramba Oreška pa je nasprotovala predlagani kazni in zahtevala nižjo kazen. 

Petčlanski senat pod vodstvom sodnika Milana Regvata je Oreška obsodil na 22 let in 6 mesecev zapora.

Spomnimo ...

Lani septembra se je v Peskovcih zgodila družinska tragedija, v kateri je 47-letni Mitja Orešek najprej davil 35-letno partnerico, nato pa jo je, ko je bila že v nezavesti, še zabodel v levo stran prsnega koša.

To je povzročilo hude notranje krvavitve in takojšnjo smrt 35-letnice.

Po surovem umoru, kot smo že poročali, naj bi osumljenec pred prihodom policije opravil še nekaj telefonskih klicev.

Klical brata naj bi brata, ki ga je zaprosil, da pride po otroka in mu hkrati priznal, kaj je storil. Enako naj bi povedal tudi sosedi, ki jo je poklical in ji dejal, da ji več ne bo mogel pomagati pri opravilih okoli hiše.

Povedal naj bi ji še, da je otroka zaprl v sobo, sam pa gre v zapor. Prav omenjena soseda naj bi vedela največ o nesrečni družinici, tudi o njihovih finančnih in družinskih težavah.

Starejše novice