Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 28.3.2023 10:00
Umrl je soustanovitelj založbe Beletrina oziroma Študentske založbe ter nekdanji direktor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani Roman Didović.

Iz Študentske organizacije Univerze v Ljubljani so sporočili, da se je mnogo prezgodaj poslovil njihov nekdanji član Roman Didović

Roman Didović, ki se je v preteklosti preizkusil v vlogi direktorja Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, je en izmed soustanoviteljev založbe Beletrina.

Prav tako je bil pomočnik programskega direktorja za finance na Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani kot mnoge, je njegova smrt izjemno prizadela. Ob tem pa poudarjajo, da je njegova smrt ogromna izguba za človeštvo:

»Roman je bil izjemno predan svojemu delu, srčen in sočuten človek, ki je zmeraj navdihoval in povezoval ljudi okoli sebe. S predanostjo je vodil Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani v težkih časih, ko se je organizacija soočala s številnimi pritiski javnosti.

Med drugim je poskrbel za ustanovitev novega zavoda – Študentska svetovalnica, ki še danes sledi prvotnemu poslanstvu in pomaga študentkam in študentom v stiski.«

»Romanov prispevek k slovenski družbi in kulturi je neprecenljiv«

Nekdanji direktor je pomembno prispeval k razvoju dejavnosti organizacije, med drugim tudi z vzpostavitvijo študentske spletne televizije in ponovno izdajo študentskega časopisa Tribuna.

Študentska organizacija v ganljivem zapisu dodaja, da spomin nanj ne bo zamrl:

»Romanov prispevek k slovenski družbi in kulturi je neprecenljiv. Njegova predanost delu in skrbi za druge bodo ostale v spominu vsem, ki so ga poznali in cenili.

Njegova predanost študentski skupnosti in kulturi bo živela naprej skozi številne organizacije in projekte, ki jih je sooblikoval in navdihnil.«

Starejše novice