Ljubljanainfo
Tor, 12.7.2022 21:46
Policija je na festivalu elektronske glasbe Ultra v Splitu zaradi mamil aretirala britanskega bankirja, slovenskega fitnes modela in električarja iz okolice Splita.

Minule dni je v Splitu potekal festival elektronske glasbe Ultra. Splitska policija je med tridnevnim zabavanjem zaradi uporabe prepovedanih drog pridržala skupno 213 ljudi.

Osem ljudi so obravnavali zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. 

Od osmih, ki so bili kazensko ovadeni in so nato pristali v preiskovalnem zaporu na Bilicah, so bili britanski bankir, slovenski fitnes model in 30-letni električar iz okolice Splita, pri katerem so našli največ mamil. 

Za zapahi končal 24-letni Mariborčan

Slobodna Dalmacija poroča, da je za rešetkami zapora pristal tudi 24-letni Slovenec, ki se na svoji YouTube strani predstavlja kot 'fitnes model'. Gre za Mariborčana, policisti so ga prijeli v soboto, torej drugi dan festivala. 

Ko so ga dobili, je imel pri sebi 18 ampul droge MDMA oziroma ekstazija, s skupno težo 3,6 grama.

Pred sodnikom se je zagovarjal, da je drogo imel le za osebno uporabo in da je tri leta čakal na festival Ultra v Splitu. Povedal je, da je drogo nabavil v Sloveniji, v ampule pa da jo je razdelil, saj je le tako lahko nadziral, koliko je lahko zaužije, da še vedno ostane priseben. 

»Delam kot varnostnik in zaslužim okoli 600 evrov mesečno, dodatnih 500 evrov pa še kot fitnes trener,« je povedal: »V Split sem prišel zaradi Ultre in na vhodu so me zaustavili, da pokažem, kaj imam v torbici. Takrat so našli drogo. Žal mi je zaradi vsega,« je dejal Mariborčan. 

Sodnik se je odločil za pripor, in sicer zaradi nevarnosti pobega, še poroča Slobodna Dalmacija. Svobodo si sicer lahko kupi za 50.000 kun oziroma okoli 6650 evrov.

Starejše novice