Vir: osebni arhiv Not exactly lost
Selma Špendl
Pon, 17.10.2022 10:28
V Kinu Šiška bosta s svojim prvencem nastopila »Not exactly lost«, med slovensko publiko poznana kot »Nismo izgubljeni«.

Pod imenom »Not exactly lost« oziroma v slovenskem prevodu »Nismo izgubljeni« se skrivata slovenska dvojca: skladatelj, pianist in glasbeni producent Tine Grgurevič Bowrain ter glasbenik in slikar Luka Uršič Kalu.

Glavna protagonista projekta bosta v Kinu Šiška 22. oktobra predstavila svoj prvi album, ki ga spremljajo na trenutke zasanjani, včasih pa v melahonijo zaviti melodični žanrski prepleti. 

»Lahko pričakujete, da se boste izgubili, tako kot se midva izgubljava ob ustvarjanju, ampak se vedno znova tudi ponovno najdeva,« sta za Ljubljanainfo dejala ob vprašanju, kaj lahko pričakujemo od koncerta.

Pot izgubljanja in iskanja

Pesmi na prvencu, katerega že čez nekaj dni nameravata predstaviti, so bile dolga leta v nastajanju, nam je zaupal Tine Grgurevič Bowrain.

Tri pesmi iz albuma so nastale že kar šest let nazaj, takrat ko sta se tudi odločila zaštartati projekt, s katerim sporočata širnemu svetu, da nista ravno izgubljena.

Nekaj časa vmes sicer nista bila aktivna, a ko sta se ponovno podala na ustvarjalno pot, sta prej nastalim komadom dodala še pet novih, ki izvirajo iz zadnjih dveh let novega obdobja ustvarjanja.

Zgodba, ki jo ustvarjata skupaj, je verjetno tako uspešna, ker sta se v njo uspešno zapletla dva človeka, ki en drugega izzivata v določena glasbena področja, kamor se kot posameznika verjetno ne bi nikoli podala.

Kam ju je pot tokrat odnesla in kaj novega sta odkrila ob tem, ko sta si drznila malo skrenit s poti in se ob tem izgubiti, pa vsem, ki bi si ju želeli slišati, že čez nekaj dni pokažeta v Kinu Šiška. Obljubljata, da bo šlo za pravo zvočno potovanje.

Starejše novice