Vir: Osebni arhiv, Klaudija Pravdič
Ljubljanainfo
Tor, 28.3.2023 15:33
Z vzhoda Slovenije prihaja prikupna zgodba.

Če ste se v teh dneh sprehajali po mariborskem Pobrežju in ste obiskali tudi Prelogovo ulico, ste tam zagotovo opazili stojnico z igračami.

6-letna Lana se je namreč odločila, da bo mimoidočim podarila svoje plišaste igrače, saj meni, da bo s tem svet lepši.

Pogovarjali smo se z njeno mamo Klaudijo, ki nam je razložila, da je ideja njeni hčerki o podarjanju igrač priletela kot strela iz jasnega.

»Če bi ji en teden nazaj predlagala, da bi dali del njenih igrač naprej, bi bila zagotovo proti. Ker jih ima skrbno spravljene v posebnem predalu, sama nisem niti pomislila na to, da bi ji bile odveč in ker za vsako vem natančno, kje ali od koga jo je dobila, sem sama imela pomisleke,« je za naš portal razložila Klaudija.

Mala Lana odločena, da bo na stojnici podarila svoje 'pliškote'

Kot pravi njena mama, se je Lana v soboto zjutraj zbudila, povedala za svoj načrt in se pognala v akcijo

»Jaz sem takoj pomislila, da jo čaka razočaranje, ko bo ugotovila, da mimoidoče na naši ulici ne bo tako razveselila s plišastimi igračami, kot si je ona predstavljala,« pravi njena mama.

Zato ji je predlagala, da bi igrače poslikali, objavili na spletu in bi jih posamezniki, ki bi jih želeli, prišli po njih. Eden izmed predlogov je bil tudi, da bi jih odpeljali na pediatrijo v Univerzitetni klinični center Maribor.

»Nato sva se dogovorili za kompromis, da objavim vsaj na Facebooku in morda koga spodbudimo, da svoj sobotni sprehod preusmeri po naši ulici. Kot mama sem najprej samo razmišljala, kako bo razočarana, ko za njene igrače ne bo pravega interesa,« razlaga Klaudija.

Lanina mama se že veseli njenih prihodnjih projektov

Zato je Lanin oče spodbudil tudi sosede z otroki, da se naj ustavijo pri njeni stojnici in si izberejo plišasto igračo.

»To ji je dalo zagon. Malce sva se pogovorili o realnih pričakovanjih, da vseh igrač verjetno na tak način ne bo podarila, ampak nič hudega, glavno, da vsaj koga razveseli,« pravi mama 6-letne Lane.

Ko sem ji povedala za odziv na Facebooku in da se je nekaterih s svojo idejo res dotaknila, sva bili obe malce presenečeni. Četudi še ni uspela podariti veliko igrač, ji je to dalo veliko motivacijo in zagon,« razlaga Klaudija.

Pri tem pa dodaja, da je za njeno hčerko to dobra izkušnja, saj bo po njenih besedah v prihodnje še bolj motivirana, da okolico razveseli na čisto svoj način.

Mama Klaudija pravi, da bo zaradi srčnega in prijaznega odziva, s to akcijo zagotovo še nadaljevala. 

»Sama pravi, da zdaj mora stati pred hišo vsak dan po šoli, ko pa toliko ljudi govori o njej, saj bo interes zagotovo večji. Vemo pa, da pri šestih letih otrok skorajda ne more biti dolgotrajno tako zelo vpet v en sam projekt, tako da bo zagotovo našla kup novih aktivnosti, s katerimi me bo ponovno presenetila,« zaključuje Klaudija.

Starejše novice