Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 18.11.2021 21:45
Govorica o velikem preplahu v enem izmed graških nakupovalnih centrov, sploh če poznate koga, ki dela v sosednji Avstriji, je zagotovo dosegla tudi vaša ušesa. 

Zgodba o nakupovalki, ki naj bi v enem izmed graških trgovskih središč videla svojo sosedo, čeprav bi slednja zaradi okužbe s koronavirusom morala biti v karanteni, se morda res sliši povsem realno. 

Poklicala naj bi policijo in možem v modrem zatožila sosedo. Varuhi javnega reda naj bi nakupovalni center zaprli, po obvestilu po zvočnikih naj se na recepciji trgovskega središča takoj oglasi oseba, ki bi morala biti v karanteni, pa naj bi se tam pojavilo kar 24 ljudi.

Vsi naj bi kršili odrejeno karanteno.

Šokantno res in morebiti celo reflektira dogajanje v današnji družbi, a kaj ko je zgodba zvita iz trte.

Kaj pravi policija?

Odmevna informacija se je najprej razširila na družbenih omrežjih, nato se je začela širiti še od ust do ust. V Slovenijo so jo prinesli delavci migranti. 

Zanimivo je, da so zgodbo slišali ne le v graških, ampak številnih drugih, bolj oddaljenih avstrijskih podjetjih. Širila se je med sodelavci, pri čemer vsi, seveda, navajajo trdne informacije pridobljene s strani nekoga, ki naj bi dogajanje v nakupovalnem centru doživel sam.

»Kot kaže, gre za široko razširjeno lažno novico,« za Mariborinfo pojasnjuje Marcus Lamb, tiskovni prestavnik policije na avstrijskem Štajerskem.

»Informacija je že v več različicah in s sklicevanjem na različna nakupovalna središča vedno znova zaokrožila na družbenih omrežjih,« je še pojasnil Lamb in pripomnil: »Z nobenim takim dogodkom nismo seznanjeni.«

Obrnili smo se tudi na nekaj slovenskih zaposlenih v različnih nakupovalnih središčih v Gradcu in okolici - zanimivo, tudi sami za tovrsten dogodek še nikoli niso slišali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice