Načrti Kopališča Vevče (vir: ljubljana.si).
Maksimilijan N…
Tor, 18.7.2023 07:00
Kopalna sezona je na vrhuncu, v kakšnem stanju so ljubljanska kopališča?

Meteorologi so, kot se za drugo polovico meseca julija tudi spodobi, za prihodnje tedne napovedali pravi vročinski val.

V času, ko se temperature dvignejo krepko preko 30 stopinj, mnogi Ljubljančani osvežitev in pobeg iz pregrete betonske džungle poiščejo na enem izmed ljubljanskih kopališč.

Na portalu Pobude meščanov je bila na to temo objavljena tudi pobuda, v kateri občan izraža svoje nezadovoljstvo nad trenutnim stanjem legendarnega viškega Kopališča Kolezija:

»Podajam kritike na vzdrževanje kopališča Kolezija. Zastave pred vhodom so zbledele in raztrgane - nedopustno! Na terasi nad lokalom ponekod lesene deske odstopajo in predstavljajo nevarnost, da bi nekdo dobil vijak v nogo. Prav tako korita, ki so okoli terase, niso vzdrževana in ni zasajenih rastlin, zgolj nekaj ubogih sivk. Glede na to, da ste prenovljeno kopališče prejeli v izjemnem stanju in da je zelo obiskano, bi bilo prav, da temu namenite tudi ustrezno pozornost!«

Iz javnega zavoda Šport Ljubljana so podali naslednji odgovor:

»Vsa vzdrževalna dela in morebitne sanacije že osem let prilagajamo glede na sezonsko obratovanje in obiskanost kopališča. Zaradi vremenskih vplivov na tem območju, se zastave zelo hitro obrabijo, kmalu bodo izobešene nove. Tudi ostali vaši predlogi so v fazi realizacije.«

Kakšno pa je stanje najnovejšega kopališča Vevče, ki naj bi bilo za uporabo odprto prihodnje leto? 

Večnamenski športni kompleks, ki bo poleg notranje ureditve zajemal še zunanji olimpijski plavalni bazen, otroške bazene, tobogane, igrišče za najmlajše ter športna igrišča, je minuli petek na pogajanjih z občino dobil izvajalca prenove.

To bo družba VG5, ki se je podpisala že pod več projektov v Ljubljani, med drugim so v pred kratkim prejeli izvajanje odstranitve objekta in izgradnjo nove Vile Škrabčeve v Rožni dolini, prenovo Vojašnice Edvarda Peperka, pred leti so prenovili tudi streho Plečnikovih arkad. 

Projekt, ki tehta dobrih 40 milijonov evrov, je bil sicer dolgo časa v pripravi in je bil v zadnjih mesecih tudi večkrat spremenjen, s čimer je postal tudi nekoliko cenejši. Prvotno so namreč na občini načrtovali podzemno parkirno hišo ter košarkarsko igrišče na strehi objekta, ob kopališču pa bi moral stati še pomožni objekt, v katerem bi bila tudi trgovina. Vse te namere so kasneje opustili. 

Starejše novice