Foto: Jon Žagar
Nika Vajnhandl
Tor, 14.9.2021 08:46
V javnem zavodu Mladi zmaji so bili to poletje zelo delavni.

Mladi zmaji so v Kašlju to poletje ustvarjali nov javni prostor, katerega osrednja točka je Borc, odsluženi avtobus, ki so mu vdahnili novo življenje.

Borc je, odet v sijočo vijolično barvo, na prvi šolski dan tudi uradno postal skupnostni center v Kašlju, katerega program je zasnovan na treh vsebinskih stebrih:

  • hrana in druženje,
  • kultura in zabava,
  • učna pomoč in znanje.

Borc vas v Kašlju pričakuje vsak ponedeljek in petek, na Cesti španskih borcev.

Borc v dobri družbi Ljube in Draga 

To je že drugi mestni avtobus, ki so mu mladi nadeli novo podobo in vsebino. Prvič so se na ljubljanski občini projekta prenove odsluženega avtobusa lotili leta 2019, ko so skupaj z mladimi ustvarili Ljubo in Draga, danes priljubljen mobilni mladinski center, ki skozi umetnost in kulturo povezuje sosede in soseske. 

Na spletni strani Mestne občina Ljubljana so zapisali, da so mlade na projektu vodili in usmerjali izkušeni strokovnjaki s področja kreativnih industrij – oblikovanje, arhitektura, komunikacija – in mladinskega dela. Ti so mlade mentorirali po načelih »učenje z udejanjanjem« – od ideje do končne izvedbe projekta.

Pobudnik projekta je bil javni zavod Mladi zmaji, izpeljali so ga v partnerstvu z javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet in ljubljansko mestno občino.

Cesta španskih borcev bo jeseni v čisto novi podobi

In to še ni vse, kar se dogaja v Kašlju. Še to jesen ljubljanska občina na Cesti španskih borcev načrtuje otvoritev prenovljene soseske z novo cesto.

Starejše novice