Nika Vajnhandl
Pon, 13.9.2021 07:00
Preverili smo, ali Ljubljančani že kurijo.

Konec avgusta smo se poslovili od poletno toplih noči in skorajda prevročih dni, nekaj ljudi pa je ob tej ohladitvi celo že zagnalo ogrevalne naprave. Tudi v prestolnici?

Uporabniki daljinskega ogrevanja v Ljubljani se o začetku ogrevalne sezone odločajo sami, in sicer že od leta 1991 naprej.

V praksi to pomeni, da se v primeru, če živijo v večstanovanjskih stavbah, obrnejo neposredno na njihovega upravnika in mu sporočijo, da bi želeli ogrevanje. Za priklope toplotnih postaj namreč skrbijo njihovi vzdrževalci.

V Ljubljani 4100 toplotnih postaj

Lahko pa se obrnejo tudi neposredno na Energetiko Ljubljana, če ta vzdržuje njihovo toplotno postajo.

»Energetika Ljubljana vzdržuje 700 od 4100 toplotnih postaj in te priklopimo po naročilu pooblaščenega predstavnika stavbe,« za Ljubljanainfo povedo iz Energetike Ljubljana.

Sicer pa, kot omenjeno, v ostalih stavbah uredijo ogrevanje sami, torej njihovi vzdrževalci.

Ogrevalna sezona se še ni začela

»Povečevanja naročil priklopov toplotnih postaj v Energetiki Ljubljana še nismo zaznali, zato lahko rečemo, da se ogrevalna sezona v Ljubljani še ni začela,« povedo za Ljubljanainfo.

Za primerjavo lahko omenimo, da so se v letu 2018 prvi priklopi začeli že v začetku septembra, v letu 2019 in v letu 2020 pa proti koncu tega meseca.

Starejše novice