Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 11.5.2021 15:05
Španec, ki je preko programa Erasmus prišel v Slovenijo in se odločil za življenje tukaj.

Pred devetimi leti je Juan Moreno Moreno kot Erasmus študent prišel v Slovenijo. Spoznal je Štajerca in se zaljubil v Maribor, mesto temperamenta, glasnih ljudi in veselja, kot je njegova rodna španska Marbella, opisuje dogodke Juan. 

»Slovenija mi je všeč, ker so ljudje tukaj tako glasni in veseli kot v Španiji. Tako da se počutim kot doma. Rad imam sprehode ob Dravi, jutranjo kavo v mestu, rad grem na Piramido, Kalvarijo, včasih tudi na kavo ali pivo s prijatelji,« pove Juan, ali bolje poznan pod vzdevkom Bogi Španec. 

Doštudiral je psihologijo in hispanistiko, zdaj pa v Mariboru poučuje španščino, in sicer na Univerzi v Mariboru, v srednji šoli pa tudi v Hiši jezikov. Želi se zaposliti kot psiholog, za kar je prepričan, da bi mu bilo lažje v Španiji, a se je kljub temu odločil za življenje v štajerski prestolnici. 

Juan Moreno Moreno poučuje španščino na Univerzi, v Hiši jezikov in na srednji šoli.

Bogi Španec, ki zabava svoje sledilce

Sprva je Juan imel kar nekaj težav s slovenščino, zato se je odločil, da bo svoje zabavne pripetljaje delil z drugimi. Ustvaril si je Twitter profil, kjer se pod psevdonimom @BogiŠpanec rad pošali na svoj račun in tako s svojim jezikovnim zapletanjem zabava preko 3.300 sledilcev.

Sovraži sklanjatve in zamenjuje besede, z vsemi, ne le jezikovnimi, pač pa tudi kulturnimi razlikami, se venomer spopada na svojevrsten in humorja poln način. 

Španec se rad povzpne na Piramido, Kalvarijo ali v mestu spije pivo s prijatelji.

Juan Moreno Moreno je sicer resda želel kot študent Slovenijo le obiskati, zdaj pa je hvaležen, da je preko Erasmus programa dodobra spoznal Maribor in se zaljubil v to mesto, še doda Juan. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice