Vir: Protim Ržišnik Perc
Pia Seidl
Pon, 27.3.2023 10:06
Letos naj bi se začela gradnja Poslovnega centra Šiška, ki velja za enega izmed treh največjih komercialnih projektov v Ljubljani.

Ob severni ljubljanski obvoznici bo v bližnji prihodnosti zrasel Poslovni center Šiška.

Poslovni center Šiška je umeščen na prometno in vizualno izpostavljeni lokaciji ob severni ljubljanski obvoznici in Celovški cesti.

Stavbe, ki bi skupaj lahko zatresle nepremičninski trg

Zgradili bodo Poslovni center Šiška, ki bi lahko skupaj z Vilhario in Emoniko zatresel nepremičninski trg na področju komercialnih nepremičnin v Ljubljani, kjer tovrstnih novogradenj zadnjih 30 let praktično ni bilo.

Če so na 15 tisoč kvadratnih metrov na tem mestu prej stale servisne delavnice in avtopralnica, bo kmalu na enakem mestu zaživel Poslovni center Šiška.

Del tega zemljišča je lani za 6,1 milijona evrov kupila družba Davidov hram. Investitor tega projekta je njena hčerinska družba, in sicer Hram naložbe, izvedbeno pa investicijo vodi podjetje Protim Ržišnik Perc, d. o. o.

Stavba bo imela tri kletne etaže, pritlično etažo, medetažo in dve nadstropji. Na vrhu bo zelena streha, namenjena rekreaciji in sproščanju uporabnikov stavbe. 

V pritličju, velikem kar 550 kvadratnih metrov, bodo večnamenske dvorane in restavracije. Prostora za pisarniške in pomožne prostore z možnostjo modularne razporeditve je v stavbi več kot 9000 kvadratnih metrov.

Tri slojna zasteklitev fasade z nizkim faktorjem toplotne prehodnosti in učinkoviti energetski sistemi objekt uvrščajo v B1 ali višji energetski razred, so poudarili na projektnem portalu.

V fazi postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja za prvo etapo

Kot je za novinarski portal N1 dejal direktor podjetja Ržišnik Perc, d. o. o., Gregor Rožman, se v zvezi s Poslovnega centra Šiška trenutno izvajajo postopki pridobivanja gradbenega dovoljenja za prvo etapo, ki obsega tri nadzemne etaže s skupno okvirno 10.300 kvadratnih metrov neto tlorisne površine.

Od tega bo okoli 560 kvadratnih metrov neto namenjenih restavraciji, 150 kvadratnih metrov pa zunanji terasi. Preostali del pa bo namenjen pisarniškim površinam.

Časovnica začetka gradnje ni potrjena

Časovnica začetka gradnje za zdaj še ni potrjena, skoraj gotovo pa se bo začela v nekaj mesecih.

»Kar zadeva razvoj nepremičnin, vedno gledamo več scenarijev. Po optimističnem bi gradbeno dovoljenje lahko pridobili že v tem mesecu, to pa bi nato postalo pravnomočno v naslednjem mesecu.

V tem primeru bi se dela začela že maja ali najkasneje junija,« za portal pove Rožman.

Toda kot pravi, je bolj realno, da bodo gradnjo začeli letos jeseni, na kar je tempiran tudi zaključek gradnje prve etape, ki bi bil konec leta 2025.

Takoj po zaključku prve etape pa naj bi se nato začela gradnja druge etape, vendar se časovnice za to trenutno ne da dokončno potrditi, ker še niso izpolnjeni vsi pogoji.

 

Stolpnica bo namenjena zgolj poslovnim prostorom, stanovanjske enote niso predvidene. Trenutno gre namreč razvoj v smeri mešanih komercialnih dejavnosti, prevladujejo pa pisarniški prostori.

Kot še Gregor Rožman pojasni za novinarski portal N1, glede potencialnih najemnikov za zdaj ne dajejo informacij, saj končnih dogovorov še nimajo sklenjenih.

»Pogovarjamo se tako z večjimi korporacijami kot manjšimi podjetji. Je pa trenutno pogoj za potencialnega najemnika, da najame minimalno 500 kvadratnih metrov neto tlorisnih površin.

Cilj je, da bi bila to homogena stavba z manjšim številom najemnikov, da bosta standard in udobje najemnikov čim višja,« zaključi Rožman.

Cena investicije še ostaja poslovna skrivnost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice