Foto: Bobo
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 20.12.2021 15:22
Testiranje na koronavirus po sistemu drive-in se z Metelkove seli v Stožice.

Vstopna točka Zdravstvenega doma Ljubljana za odvzem PCR brisov bo od četrtka, 23. decembra, na novi lokaciji, in sicer v garažni hiši Stožice - vhod 1 in 2.

Tako testiranje iz avtomobila ne več potekalo na parkirišču ob Metelkovi ulici. 

Kako ravnati, če se počutite slabo?

Še vedno velja, da v primeru simptomov in znakov okužbe na covid-19 - prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave - ostanete doma in se posvetujete z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti ter sledite prejetim navodilom. 

Na PCR odvzem brisa vas naroči osebni zdravnik na podlagi vaše klinične slike. Na PCR testiranje s seboj obvezno prinesete osebno in zdravstveno kartico. 

V primeru pozitivnega rezultata pri (samo)testiranju na koronavirus pa se je za PCR testiranje potrebno obvezno naročiti na telefonski številki 031 619 359 ali 031 619 255. Ob naročanju na PCR testiranje navedete številko kartice zdravstvenega zavarovanja. Nenaročenih oseb na PCR testiranje ne sprejemajo. Ob prijavi navedete tudi svojo mobilno telefonsko številko za obveščanje o rezultatih testiranja. 

Na PCR testiranje s seboj obvezno prinesete osebno in zdravstveno kartico ter primerno zaščiteno testno ploščico - dokazilo o pozitivnem rezultatu v primeru samotestiranja. 

PCR testiranja se obvezno udeležite z nameščeno zaščitno masko.

Starejše novice