Pia Seidl
Pet, 11.2.2022 18:00
Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec. Če ta pregovor zares drži, lahko na valentinovo preverite sami - v teh priljubljenih ljubljanskih restavracijah so ob prazniku zaljubljencev pripravili poseben meni.

Vas zanima, katere restavracije ponujajo valentinove menije, v katerih boste v ponedeljek lahko uživali zaljubljenci? Številne restavracije v Ljubljani in v okolici Ljubljane ponujajo okusno hrano za vsakogar. 

S svojo boljšo polovico se lahko odpravita na večerjo nad mesto. Gostilna na gradu, chefa Luka Jezerška, na dan zaljubljencev, 14. februarja, pripravlja kuharske mojstrovine ekipe Gostilne na Gradu pod taktirko chefa Sebastjana Elble.

Prepustite si razvajati brbončice s petimi hodi in izbrano vinsko spremljavo, za katero boste odšteli 79,90 evra. Za vino bo poskrbel priznani vinar Aleš Kristančič iz vinske kleti MOVIA. 

Dogodek se začne z registracijo v Gostilni na Gradu med 17.45. in 18.00. uro in zaključi ob 22.00. uri. Obvezna je predhodna rezervacija na tej povezavi

Valentinov meni na dom?

Tudi v restavraciji Manna za valentinov vikend, ki bo potekal od 11. do 15. februarja, ponujajo  pethodni meni za dve osebi, za katerega boste odšteli 120 evrov.

Imajo pa tudi poseben valentinov meni, na voljo od 1. do 15. februarja za 100 evrov, ki ga dostavijo na dom, brez stroškov dostave. V primeru, da ga lahko sami osebno prevzamete, prejmete dodatno steklenico vina. 

Idilična večerja v soju luči

V okolici Ljubljane, natančneje v Smledniku, restavracija Cubo Golf med valentinovim vikendom pripravlja večerjo v soju luči. Večerja bo postrežena v ambientu tople hiše, kjer si ob prihodu lahko postrežete s kozarcem penine z jagodami ali s kremnim Cubo koktajlom.

Za kosilo ali večerjo lahko izbirate med ribjim ali mesnim menijem, za posameznega boste odšteli 38 evrov na osebo. Rezervacije sprejemajo od 11. do 13. februarja.

Ker pa valentinovo ni namenjeno zgolj zaljubljencem, torej parom, lahko za vašo družbo rezervirate nekoliko ločen del restavracije in prav tako uživate v posebnem valentinovem meniju.

Verjamete, da gre ljubezen skozi želodec?

Na Brezovici pri Ljubljani se nahaja gostilna Ponvica, ki svoje goste 14. februarja ob 18.uri, vabi na pokušino valentinovega menija. Pravijo, da je ljubezen sreča, ki jo dajemo drug drugemu in prepričani so, da gre ljubezen skozi želodec.

Poskušajte se prepričati, ali slednje res velja, ob tem pa uživajte v mesnem ali ribjem meniju za 49 evrov

Svojo partnerko ali partnerja lahko peljete v restavracijo Kult 316 v Šentvid, ki na valentinovo od 16. ure naprej goste vabi na kulinarično razvajanje s šesthodnim menijem za 35 evrov.

Rezervacije sprejemajo na telefonsko številko 01 235 52 60 in po elektronskem naslovu [email protected].

V središču Ljubljane

Na starem trgu, kjer se nahaja restavracija Valvas'or se boste prav tako lahko prepustili kulinaričnemu razvajanju v dvoje. Ponujajo dva menija, mesnega in ribjega, za posamezen meni boste na osebo odšteli 40 evrov

Izlet na Bled?

Če s svojo boljšo polovico na valentinovo želita na daljši izlet, se lahko odpravita na Bled. Bled Rose hotel bo 14. februarja priredil valentinovo večerjo s koncertom vokalistke Nastje Gabor in violinistke Ekaterine Leposa.

Večerjo bo pripravil chef Greg Rozman, član slovenske kuharske reprezentance. Na voljo bo štirihodni meni za 52 evrov ali pethodni meni za 62 evrov. Potrebna je predhodna rezervacija, ki jo opravite na tej povezavi.

Ste samski?

Ste samski in vas ta praznik spravlja v slabo voljo?

V tem primeru se 12. februarja lahko udeležite Stupid cupid žura za samske, s koncertom Samuela Lucasa in radijskega voditelja ter moderatorja Matica Hercoga, ki ga prireja Bled Rose hotel.

Starejše novice