Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Tor, 26.9.2023 11:00
Gre za ugodnost, ki jo omogočajo uporabnikom kartice Urbana ali aplikacije Urbana.

Ljubljanski potniški promet bo do konca leta uporabnikom javnega potniškega prometa omogočil plačevanje vozovnic za avtobus s plačilno kartico, zaradi česar bo uporaba javnega potniškega prometa za ljudi še enostavnejša.

Zaenkrat bo poleg plačilne kartice Mastercard mogoče plačevati tudi z Viso. Obe kartici bosta začeli delovati sočasno, sporoča LPP. Ne bo pa mogoče plačevanje s kartico Maestro.

»Obe kartici bosta začeli delovati sočasno. Kartice Maestro ne bomo vključili, saj se njihova uporaba opušča in jo bodo slovenske banke, ki so to kartico izdajale, do konca leta nadomestile s karticami Mastercard.«

Druge kartice z manjšim tržnim deležem bodo vključevali naknadno, če bodo izdajatelji izkazali interes za to.

Konkurenca

Po besedah namestnika direktorja LPP Roka Viharja plačevanje vozovnic neposredno s plačilno kartico tistemu z aplikacijo Urbana ne bo predstavljalo konkurence. Morda tudi zato, ker plačilo s katero od plačilnih kartic ne bo veljalo 90 minut.

Ne strinjajo se, da gre za diskriminacijo.

»Cena ene vožnje z avtobusom je določena s cenikom LPP, ki je usklajen tudi z državnim cenikom IJPP in znaša 1,3 evra. Možnost prestopanja je ugodnost, ki jo omogočamo uporabnikom kartice Urbana ali aplikacije Urbana in je določena s splošnimi prevoznimi pogoji. Tudi uporabniki Urbane imajo številne možnosti nalaganja denarnih sredstev, zato v nobenem oziru takšna rešitev ne more biti diskriminatorna.«

Starejše novice