Bolj kot iskanje novih rešitev so v igri izboljšave (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Tor, 26.9.2023 07:00
Bi nas otela vseh tegob javnega prevoza, ki nas pestijo? Kot kaže, tega ne bomo nikoli izvedeli.

Ljubljanski župan Zoran Janković meni, da sredinski rumeni pasovi, namenjeni avtobusom, v Ljubljani niso izvedljivi – v nedavnem pogovoru v Rogu je namreč dejal, da bi v tem primeru pešci ovirali promet. Skratka, ni praktičen.

Kar je, je 

Marsikdo bi zato pomislil, da bi te in druge težave rešila podzemna železnica.

Vendar pa ta v Ljubljani zaradi sestave tal, torej močvirnosti, ni mogoča, odgovarja Mestna občina Ljubljana, ki ji tako ne preostane drugega, kot da z različnimi ukrepi izboljšuje obstoječo ponudbo javnega prevoza.

»Izbira poti in načina potovanja je odločitev vsakega posameznika, v Mestni občini Ljubljana pa z različnimi ukrepi, ozaveščanjem in dejavnostmi poskušamo vplivati na to, da bi bila izbira poti čim bolj trajnostno naravnana, potovanje po mestu pa čim bolj učinkovito.«

Vsak je odgovoren za svojo odločitev

Dodajajo, da gnečo z vozili »povzročajo njihovi uporabniki sami, ki se niso odločili za drugačen način potovanja, če imajo to možnost (na primer z javnim prevozom, s kolesom ali katerim drugim trajnostno naravnanim načinom mobilnosti)«.

Sicer se zavedajo, da je za takšno in drugačno izbiro lahko razlog marsikaj – od razdalje, zdravja, tovora –, »a je vsak posameznik sam odgovoren za odločitev, kako bo potoval«.

Komentarji (1)

Akacija, ki im… (ni preverjeno)

Zakaj pa ne naredijo vodnih črpalk kot v New Yorku?!?!

Starejše novice