Foto: Bobo
Pia Seidl
Čet, 25.5.2023 19:30
Tudi letos pripravljajo festival v živo, ki se bo odvijal v prihodnjem tednu v Ljubljani na Kongresnem trgu in v Parku Zvezda od ponedeljka do četrtka.

Festival Igraj se z mano vsako leto organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije. Z dogodki uresničujejo vključevanje vseh ljudi, ne glede na njihovo različnost.

Društvo je nevladna organizacija brez sistemskega financiranja, zato se prijavlja na različne nacionalne in mednarodne projekte.

Je organizacija v javnem interesu na področju športa in vzgoje in izobraževanja. 

V družbi se še zmeraj pojavlja nestrpnost do ljudi s posebnimi potrebami, pa vendar se odnos počasi spreminja. 

  • Tudi letos pripravljajo festival v živo, ki se bo odvijal v Ljubljani na Kongresnem trgu in v Parku Zvezda od ponedeljka, 29. maja, do četrtka, 1. junija, od 9.00 do 13.00.

Letos so obeležili že 17. letnico obstoja Mednarodnega festivala »Igraj se z mano«.

Dogodki, kjer se pozabi na ovire

Glavni namen festivala, kot povedo organizatorji, je predvsem odpiranje slovenske družbe oziroma večinske populacije. Prizadevajo si, da mladim, odraslim, mladostnikom, otrokom s posebnimi potrebami, najdejo svoje mesto v družbi.

Želijo si, da spoznajo, da so tudi oni vredni in da imajo zmožnosti, talente, ki pridejo do izraza na delavnicah ali kjerkoli drugod.

Na dogodkih se vedno ustvarijo magični trenutki, kjer se pozabi, da ima kdorkoli kakšno oviro. Padejo meje, se pozabi na stereotipe in se zabrišejo strahovi. 

 Kaj bo jedro festivala?

Jedro festivala bodo tudi letos številne ustvarjalne in športne delavnice.

Za lažjo orientacijo, bodo za vse organizatorje delavnic pripravili tudi zemljevid lokacij delavnic, po posameznih dnevih.

Vse pomembne informacije najdete na njihovi spletni strani.

Na njihovih družbenih omrežjih bo potekal tudi virtualni festival, poln zanimivih videoposnetkov nastopov in predstav.

Po zaključku festivala v živo se bo odvijal tudi virtualni festival, o katerem najdete več informacij na že omenjeni spletni strani.

Gibanje za odpravo odvzema volilne pravice osebam z invalidnostjo

Društvo za kulturo inkluzije, soorganizator festivala, sodeluje v projektu »Volilna pravica ni kaprica«, Gibanje za odpravo odvzema volilne pravice osebam z invalidnostjo. 

Njihov končni cilj je Sprememba Zakona o volitvah v državni zbor, na način, da se zagotovi uresničevanje 29. člena Konvencije o pravicah invalidov ter preprečevanje diskriminacije zaradi invalidnosti.

Društvo vabi vse k udeležbi na shodu, ki bo potekal v okviru festivala inkluzije »Igraj se z mano« v ponedeljek, 29. maja, ob 11. uri na Trgu republike pred Državnim zborom Republike Slovenije.

V okviru shoda bodo uprizorili simbolične volitve, kjer boste lahko oddali svoj glas za bolj inkluzivno, demokratično družbo.

Starejše novice