Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 2.8.2022 16:30
Slovenska cesta je za osebne avtomobile zaprta že več let, po njej lahko peljejo samo še avtobusi in avtomobili z dovolilnico. Vendar pa se sedaj na tej cesti, kjer je vožnja za domačine prepovedana, najde več avtov tujih registrskih oznak.

»Glede na to, da je Slovenska cesta odprta določenim privilegiranim skupinam, recimo lastnikom luksuznih dirkalnih vozil, gostom luksuznega hotela Slon, in da je ljubljanski javni prostor pogosto odvzet meščanom na račun tekaških in kolesarskih maratonov ter elitnih prireditev v centru, bi bilo pošteno, da bi vsaj enkrat letno Slovensko cesto odprli za motorni promet,« je ljubljanski občini podal pobudo meščan.

Tako bi se po njegovem mnenju lahko meščani enkrat na leto z avtom popeljali po nekdanji glavni prometnici in obudili spomin na »čase normalno prehodnega mesta«.

Z dopuščanjem nostalgične vožnje bi dosegli napačno sporočilo

Mestna občina Ljubljana se s tem predlogom ne strinja in odgovarja, da so se zelo trudili z ozaveščanjem in poudarjanjem prednosti skupnega prometnega prostora, ki jih nekateri še vedno ne vidijo.

»To je tudi mednarodno priznana dobra praksa in smo nanjo ponosni. Leta so ljudje rabili, da so se na novo ureditev navadili, enkratna sprememba pa bi spet povzročila zmedo in bi bila lahko celo nevarna, ker vozniki ne bi tako pridno upoštevali pešcev in kolesarjev, kot jih zdaj na primer vozniki Ljubljanskega potniškega prometa,« so odpisali z občine.

Evropski teden mobilnosti poudarja trajnostne oblike mobilnosti in namembnost javnega prostora za ljudi, ne za avtomobile, tako da to ne gre skupaj, so razložili in nadaljevali: 

»Razumemo, da bi s tem lahko nazorno pokazali, kako bi bilo, če bi šli nazaj na staro – v upanju, da bodo ljudje rekli »'bohnedej', zdajšnja ureditev nam je bolj všeč«, ampak ocenjujemo, da je to preveč tvegano.«

Z dopuščanjem nostalgične vožnje z osebnimi avtomobili bi dosegli napačno sporočilo, in sicer kot da je bila vožnja z avtomobili po tem delu nekaj lepega in jo želimo nazaj, so sporočilo zaključili na občini.

Kaj pa tuji avtomobili pred Slonom?

Pritožbe so se pojavile tudi na tujce, ki pa vseeno z avtomobili zasedajo Slovensko cesto. »Od kdaj je pred Slonom dovoljeno parkirati na pločniku? Če se ne motim, imajo dovoz in zaposlene, ki pripeljejo avto gostu iz garaže,« se glasi naslednja pobuda občini.

Avto namreč ne sme biti parkiran na pločniku, prav tako ne sme zavzeti prostora, kjer se nahajajo taktilne oznake za slepe: »Zakaj Ljubljančani investiramo v taktilne oznake, če se jih uporablja za označevanje parkingov in gostinskih teras?«

Podobna pritožba se glasi: »Ker delam na Slovenski, dnevno opazujem, kako se spreminja v parkirišče hotela Slon.« 

V dokaz je meščan priložil fotografijo, kjer so avtomobili parkirani na obeh straneh pločnika in zavzemajo prostor vse do pošte, ki je namenjen pešcem. 

»A hkrati so na predel, ki pa je dejansko namenjen dovozu, postavili mize in stole za lokal. Tudi kratkotrajno parkiranje ni na mestu, saj je prometa preveč! Človek, čuvaj svoje mesto. MOL, čuvaj naše mesto!« 

Obe pritožbi sta od Mestnega redarstva dobili enak odgovor:

»Sporočamo vam, da na celotni Slovenski cesti vključno s predmetnim delom izvajamo redne vsakodnevne nadzore tako mirujočega kot cestnega prometa, na podlagi katerih smo v letošnjem letu zabeležili 353 represivnih ukrepov in več opozoril.«

Redarstvo še obljublja, da bodo z nadzori nadaljevali tudi v bodoče.

Starejše novice