Foto: Facebook profil Grand Plaza Hotel & Congress Center
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Pon, 1.8.2022 15:34
V Ljubljani se odpira petzvezdični Grand Plaza hotel.

V Ljubljani te dni vrata odpira petzvezdični Grand Plaza hotel, ki s 354 sobami postaja nov največji hotel v slovenski prestolnici. Investitor v gradnjo 81 metrov visoke 22-nadstropne stolpnice na območju Bavarskega dvora, na drugi strani ceste od prav tako petzvezdičnega hotela Intercontinental, je Zlatarna Celje.

V investitorju so med gradnjo objekta, s katerim so arhitekturno zaključena tako imenovana severna vrata v središče Ljubljane, z mediji komunicirali zelo skopo ali sploh nič.

Gradnja je na zemljišču ob poslovni stavbi Telekoma Slovenije, ki ga je Zlatarna Celje od avstrijske družbe Erste Group Immorent kupila novembra 2016, stekla v začetku 2019, vmes pa jo je za nekaj mesecev prekinila gradbena inšpekcija.

Kasneje dela tekla nemoteno

Od konca 2019 so dela tekla nemoteno, uradno ime projekta pa je bilo A Tower - Severna vrata Ljubljana. Medtem ko je bilo sprva govora o gradnji poslovne stolpnice, se je pozneje razkrilo, da investitor gradi hotel. Vrednost projekta je bila na začetku ocenjena na okoli 40 milijonov evrov, a pojasnil v investitorju, kot omenjeno, pozneje niso dajali.

V zadnjih tednih so delavci urejali še notranjost in okolico hotela, v zadnjih dneh pa je postalo jasno, da bo novi hotelski objekt nosil ime Grand Plaza hotel in kongresni center Ljubljana.

Rezervacije sob še niso mogoče

Uradnega medijskega sporočila o odprtju hotela ni bilo, je pa investitor odprtje s 1. avgustom objavil na profilu hotela na družbenem omrežju Facebook. Aktivna je tudi že spletna stran hotela, čeprav še ni povsem dokončana. Tako rezervacije prek spletne strani še niso možne, lahko pa obiskovalci sobo rezervirajo na primer prek portala Booking.

Sodeč po opisu na spletni strani ima hotel s petimi zvezdicami 354 sob in apartmajev, s čimer je nov največji hotelski objekt v Ljubljani. Ob tem razpolaga še z 10 kongresnimi dvoranami in prostori za seminarje, v katerih naj bi lahko gostili do 1000 kongresnih gostov, bar in restavracijo, fitnes in garažno hišo za 120 vozil.

Hotel dosega višino 81 metrov

Sobe v 22-nadstropnem objektu, ki dosega višino 81 metrov, je, kot je razvidno z objave na spletni strani podjetja, skupaj s preostalim notranjim interierjem opremila družba Alples iz Železnikov.

Zlatarna Celje je pred leti na območju poslovno-trgovskega središča BTC City že zgradila Hotel Plaza Ljubljana, ki je s koncem 2015 prešel pod okrilje blagovne znamke Radisson Blu in se preimenoval v Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana.

Zlatarna Celje je v Ljubljani tudi investitor v stanovanjske nepremičnine. Na območju Zupančičeve jame je zgradila objekt Ipsilon, pri Ruskem carju pa so pred dnevi stekla pripravljalna dela za gradnjo dveh stanovanjskih stolpnic.

Po pisanju portala Žurnal 24 bo v dveh 44-metrskih stolpnicah z 12 nadstropji na voljo 140 stanovanj, v kletnih etažah pa 309 parkirnih mest. Na ljubljanski upravni enoti so za portal povedali, da je gradbeno dovoljenje postalo pravnomočno februarja, v Zlatarni Celje pa pojasnil za Žurnal 24 niso dali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice