Foto: Mediaspeed
Ljubljanainfo
Sob, 7.10.2023 11:30
Dvorana za 12.000 obiskovalcev je bila razprodana.

Skupina Joker Out je včeraj zvečer nastopila v Stožicah, kjer je po razprodala dvorano za 12.000 obiskovalcev. Na tem prizorišču je nastopila že dvakrat, obakrat kot predskupina, tokrat pa je šlo za prvi veliki samostojni koncert, ki je bil hkrati njihov največji doslej.

Skupina, ki jo sestavljajo pevec Bojan Cvjetićanin, bobnar Jure Maček, kitarista Kris Guštin in Jan Peteh ter bas kitarist Nace Jordan, je za koncert v največji ljubljanski dvorani napovedovala glasbeno-vizualni spektakel, z marsikaterim presenečenjem.

Dvakratni dobitniki zlate piščali za najboljšega izvajalca so pred tem že nastopili v Cvetličarni, Križankah, novosadskem Exitu ter na Evroviziji, kjer so maja zastopali Slovenijo s pesmijo Carpe Diem.

Za skupino, ki je svoj slog opredelila za shagadelic rock'n'roll, je tudi sicer bogato koncertno obdobje, saj so se člani nedavno vrnili iz Skandinavije, kjer so od 18. do 22. septembra nastopili v Oslu, Stockholmu, Helsinkih, Turkuju in Tampereju. V Oslu so bili tudi posebni gostje nastopa Elvisa Costella, s katerim so izvedli skupni singel New Wave. Pred tem so objavili še novo skladbo Sunny Side Of London, ki so jo v Skandinaviji prvič predstavili v živo.

Kot je Guštin povedal za Delo, razprodane Stožice mogoče niti niso tako pomembne, bolj pomembno se mu zdi, da so z glasbo spravili slovenščino v tujino. »To je še bolj nenavadno zame. Zdi se mi, da smo bili na vsako novo stopničko, ki smo jo dosegli, dobro pripravljeni, fizično in mentalno. Da smo jo dosegli pravočasno, ko smo bili dovolj zreli.«

Jordan pa je k temu dodal, da ob vseh dogodkih v zadnjem obdobju niti ni bilo časa za tehtno refleksijo preteklih dosežkov. »Ko tako hodiš po stopnicah, ne razmišljaš, koliko si jih že prehodil, temveč koliko jih še moraš. Tako da se bolj osredotočamo na stopnice, ki nas še čakajo.«

Po Stožicah imajo do konca leta napovedanih še vrsto nastopov tako po državah bivše Jugoslavije kot po Evropi.

Starejše novice