Ljubljanainfo
Pet, 14.10.2022 10:55
Ob petem mednarodnem dnevu e-odpadkov se v Ljubljani na Kongresnem trgu odvijajo celodnevne aktivnosti. Slogan letošnje izvedbe se glasi »Vse e-odpadke recikliraj, na velikost se ne oziraj!«.

Danes, 14. oktobra 2022, obeležujemo peti mednarodni dan e-odpadkov, ki se osredotoča posebej na kopičenje številnih vrst malih aparatov.

Lansko leto je praznovanje mednarodnega dneva e-odpadkov podprlo več kot 170 organizacij iz 78 držav po vsem svetu, tudi letos se jih pričakuje vsaj toliko.

V Sloveniji dan prav tako obeležujemo s posebnim dogodkom, ki na Kongresnem trgu v organizaciji družbe ZEOS poteka danes med 9.00 in 17.00.

Kaj najdete na Kongresnem trgu? 

Na dogodku si lahko ogledate posebno multimedijsko vozilo E-transformer 2.0 z muzejem aparatov, retro igricami in poučnimi videoposnetki.

Obiščete lahko delavnico Šraufarija: prikaz notranjosti računalnika in kaj vsebujejo njegovi deli, ter druge poučno-zabavne aktivnosti, kot so e-labirint, delujoči telefon na številčnico, fotostojnica, maskota ECI.

Društvo Duh časa, ki skrbi za računalnike za socialno ogrožene, predstavlja usposabljanje še delujočih računalnikov za nove lastnike.

Serviser Jurco omogoča brezplačno diagnostiko in prikaz delovanja pomivalnega stroja, projekt SUSMAGPRO prikaz trajnih magnetov in njihovo reciklažo, Knjižnica REČI izmenjevalnico še delujočih aparatov, Center ponovne uporabe Ljubljana pa predstavlja kotiček za še delujoče aparate in trgovinico za ponovno uporabo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice