Foto: Branka Keser
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Čet, 28.7.2022 15:36
Začela se je letošnja izvedba mednarodnega turnirja Ljubljana Beach Volley!

Na Kongresnem trgu in v Športnem parku Ludus v Črnučah bomo lahko od danes pa vse do ponedeljka, 1. avgusta, spremljali odbojko na mivki. Vstopnine za ogled tekem ni. Kdor ne bo uspel dobiti sedišča na tribunah, bo lahko tekmo spremljal preko velikega LED zaslona na Kongresnem trgu.

Letošnja izvedba mednarodnega turnirja Ljubljana Beach Volley je po opisu organizatorjev nekaj posebnega, saj se v Sloveniji prvič predstavlja prenovljena svetovna serija v odbojki na mivki Volleyball World Beach Pro Tour Futures Ljubljana. 

V teh petih dneh si bomo lahko obiskovalci in prebivalci Ljubljane ogledali tekme med najboljšimi odbojkarji in odbojkaricami z vseh celin, finalne tekme državnega prvenstva za mlade in letos tudi tekme odbojkarjev invalidov z vsega sveta. Ti se bodo na turnirju med seboj pomerili v odbojki na mivki sede ali stoje.

Na današnji dan že poteka prva tekma, in sicer gre za kvalifikacije moških in ženskih ekip v Športnem parku Ludus Črnuče.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Točke z ljubljanskega turnirja štejejo za nastop na olimpijskih igrah

Mednarodni turnir Ljubljana Beach Volley Challenge so prvič organizirali leta 2014 na Kongresnem trgu. Iz tega je leta 2017 nastal prvi turnir evropske serije CEV European Beach Volleyball Tour. 

Tekmovanje je postalo tako prepoznavno, da ga je Evropska odbojkarska zveza nagradila z nazivom najbolje načrtovanega, izvedenega in komuniciranega turnirja v letu 2017, ki je v središče prestolnice privabilo 96 dvojic iz 22 držav.

Leto kasneje, 2018, so organizatorji stopili še stopničko višje in v Ljubljano je prišel turnir svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour, ki je potekal tudi v letu 2019. Slovensko občinstvo si je lahko ogledalo vrhunske evropske in svetovne dvojice, točke z ljubljanskega turnirja pa so štele za nastop na olimpijskih igrah. 

Tekmovanje je potekalo pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije, ki z organizacijo turnirja želi poskrbeti za nadaljnji razvoj odbojke na mivki pri nas, hkrati pa najboljšim slovenskim odbojkarjem in odbojkaricam omogočiti, da se na domačih tleh, pred domačimi ljubitelji športa, spoprimejo z mednarodno konkurenco, sporočajo organizatorji. 

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Prenovljena svetovna serija

Letošnja posebnost je prenovljena svetovna serija Volleyball World Beach Pro Tour, ki bo lanskoletno izvedbo ljubljanskega turnirja popeljala na še višjo raven. 

Vzporedno s turnirjem Pro Beach Tour bodo potekali še finalni obračuni v državnem prvenstvu za mlade, v treh starostnih kategorijah: do 16, do 18 in do 20 let. 

Ljubljana bo tudi letos dobila utrip plaže in zabavni poletni program, ki bo poskrbel za atraktivno kuliso in plesne ritme.

Starejše novice