Patricija Fašalek
Pon, 19.9.2022 16:30
V okviru Evropskega tedna mobilnosti se danes, 19. septembra 2022, med 10. in 17. uro na Kongresnem trgu odvija OVIRANtlon.

OVIRANtlon je triatlon z ovirami, na katerem so obiskovalcem pokazali, s kakšnimi preprekami se v vsakdanjem življenju srečujejo osebe z oviranostmi.

»Zagotavljanje dostopnosti mesta vsem, še posebej osebam z oviranostmi in starejšim, sodi med ključne prioritete Mestne občine Ljubljana in je vpeto v vsa področja njenega delovanja, še posebej v področja urejanja prostora, razvoja prometne infrastrukture, zagotavljanja javnih prevozov ter družbenih dejavnosti, kot so izobraževanje, kultura, šport, socialno varstvo in zdravje,« je dogodek v sporočilu za javnost komentirala Mestna občina Ljubljana.

Ovire, s katerimi se srečujejo gibalno ovirani

Obiskovalci so imeli možnost sodelovati na poligonu, ki je bil razdeljen v tri sklope: predstavili so ovire, s katerimi se srečujejo gibalno ovirani, ovire s katerimi se srečujejo slepi in slabovidni ter ovire, s katerimi se srečujejo gluhi in naglušni. 

Na lokaciji je stal tudi nizkopodni avtobus, s katerim so ozaveščali o uporabi javnega prevoza za gibalno ovirane. 

OVIRANtlon je nastal v sodelovanju s Svetom za odpravljanje arhitekturnih in komunikacijskih ovir Mestne občine Ljubljana, z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije, Društvom paraplegikov ljubljanske pokrajine in Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice