Foto: Branka Keser
Ljubljanainfo
Pet, 6.1.2023 09:20
Že tretji dan se pred Zdravstvenim domom Ljubljana - Bežigrad vije vrsta ljudi, ki čakajo, da bi se opredelili pri kateri izmed dveh novih zdravnic, ki jemljeta nove paciente. Danes smo se tja odpravili tudi mi.

Spomnimo: Včeraj so nam v Zdravstvenem domu Ljubljana potrdili, da sta v enoti Bežigrad 3. januarja z delom pričeli dve novi zdravnici družinske medicine, ena v obsegu 0,6 programa in druga v obsegu 1,0 programa. Skupaj bosta lahko opredelili do 2500 oseb.

Ker je v Sloveniji brez zdravnika trenutno okoli 130.000 ljudi, se je v omenjenem zdravstvenem domu, ko se je vest o novih zdravnicah razširila, začelo obsedeno stanje.

Že tretji dan ljudje še pred odprtjem zdravstvenega doma stojijo v vrsti, da bi prišli na vrsto za opredelitev pri eni od zdravnic. Kot so nam včeraj dejali v Zdravstvenem domu Ljubljana, za opredeljevanje lahko sprejmejo v vsaki ambulanti 70 ljudi na dan, to pomeni 140 za obe ambulanti.

Glede na izjemno gnečo so se odločili za sistem s številkami: oseba, ki prejme listek s številko, ve, da bo ta dan opredeljena, s čimer so se želeli izogniti prerivanju in morebitnim izgredom pred in v zdravstvenem domu.

Dejali so še, da v enoto Bežigrad te dni ne prihajajo le osebe z območja Bežigrada, temveč tudi iz vse Ljubljane in celo iz drugih krajev po državi.

V vrsti so ljudje stali tudi od tretje ali četrte ure zjutraj (zdravstveni dom se odpira ob sedmih), prav tako so bili med njimi starejši in bolni. Prvi čakajoči naj bi po poročanju portala 24ur.com tja prišel že opolnoči.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice