Foto: Dragon's Dream Hostel, Booking
Ljubljanainfo
Pon, 20.2.2023 11:44
Dragon's Dream Hostel se nahaja na Dunajski v Ljubljani in je prvenstveno namenjen mladim popotnikom, a vanj lahko zavijete tudi, če potrebujete diskreten prostor za ljubezenske užitke.

Dnevni počitek: Povsem nedolžna besedna zveza, a prizori, ki se nam slikajo pred očmi, ko jo zaslišimo, niso nujno vedno najbolj nedolžni.

Članka o slovenskih ponudnikih sob za t.i. 'dnevni počitek' oziroma tistih, ki so pripravljeni sobe za nekaj ur diskretno oddati za intimne aktivnosti, sta nedavno objavila portala N1 in Moje finance.

Za tovrstne potrebe sobe običajno najemajo mladi pari brez lastnega prostora, prešuštniki, tako imenovani 'kupci ljubezni' in pa tudi povsem običajni pari, ki si želijo popestritev svojega ljubezenskega življenja.

Iz obeh člankov je razvidno, da večina ljubljanskih hotelov takšnih sob ne oglašuje javno, vedenje o tem, kje si je mogoče privoščiti dnevni počitek, gre večinoma od ust do ust ali pa morate v zvezi s tem poslati individualno povpraševanje hotelom oziroma nastanitvam.

Vseeno pa smo našli nastanitev, ki je pri tem izjema.

Gre za novejši ljubljanski hostel Dragon's Dream, ki se nahaja na Dunajski cesti 105 v Ljubljani. Simpatičen hostel je leta 2021 kot prvi hostel na svetu prejel srebrno nagrado za pametno stavbo.

Večino njegovih gostov predstavljajo popotniki in popotnice, ki bivajo v individualnih spalnih kapsulah, osnovanih po japonskem konceptu, dve njihovi sobi pa sta "deluxe" spalnici, ki se dobro obneseta prav za dnevni počitek.

Glede na informacije na spletni strani hostla se sobi ponašata z LED osvetlitvijo v različnih barvah in intenzivnostih, zakonsko posteljo velikosti 160x200, ena soba ima tudi kopalno kad.

Kako poteka uporaba sobe za počitek?

Kot je za N1 povedal manager hostla Marko Oršanič, sta sobi za dnevni počitek skriti za vrati nasproti recepcije, nad njima sta napisani le številki 101 in 102.

»Imata tudi lasten, diskreten vhod iz varovane garaže pod hostlom. Za vstop naši gostje uporabljajo unikatne QR kode, ki jim jih ob rezervaciji pošljemo na elektronsko pošto in jim tako nudimo absolutno diskretnost – nobenega srečanja z drugimi gosti ali sprehodov mimo polne recepcije po zaključenem bivanju,« je dejal.

Gel za tuširanje, perilo, kondomi in ostale malenkosti so vedno na voljo v avtomatu, če želite, pa lahko hostel ob prednaročilu poskrbi tudi za ohlajeno penino, posebno oblikovano čokolado za popestritev bivanja in še kakšno malenkostjo.

Sobe za počitek po Oršaničevih besedah že uporablja veliko stalnih strank, s katerimi si zaupajo in skoraj vsi plačilo po zaključku bivanja puščajo kar v sobah. Omenjene stalne stranke prihajajo skoraj vsak teden, nekateri z rednimi urniki, drugi bolj priložnostno, najbolj zasedeni termini pa so med 13. in 16. uro.

Kot je Oršanič zaupal portalu Moje finance, več kot polovico rezervacij opravijo ženske, to pa po njegovih besedah »verjetno zato, ker moški to lahko počnemo kjerkoli in kadarkoli, ženske pa cenijo udobje in rade načrtujejo termine ter se grejo vohunske filme iz šestdesetih let, ker jim običajno bolj kot sama spolnost manjka ‘razburjenje‘.«

Pa cena?

Za štiriurni najem sobe boste odšteli 50 evrov, če ima soba kopalno kad, in 40 evrov, če je nima.

Sodeč po informacijah, ki so jih zbrali pri Mojih financah, je transparenten pri ponujanju dnevnega počitka v Ljubljani še hotel Emonec na Wolfovi ulici 12, kjer boste za dve uri 'počitka' odšteli 35 evrov.

Našli pa smo tudi ponudbo v vili Minka v ljubljanskih Kosezah, kjer je bilo za triurni 'dnevni počitek' s steklenico penine pred časom - prek kupona - potrebno odšteti 29,90 evrov.

Starejše novice