Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Tor, 18.6.2024 11:22
Minister za javno upravo Franc Props je obljubil kadrovske okrepitve na upravnih enotah.

Delo upravnih enot med stavko je v zadnjih dneh tarča številnih kritik. Uporabniki se sklicujejo na odpoved terminov, dolgotrajno čakanje pred upravnimi enotami in zavračanje izvedb upravnih postopkov ...

Medtem pa sindikat upravnih enot skrbi vse slabši položaj uradnikov, pri čemer menijo, da njihovega položaja ne bodo rešili niti popravki sistema plač v javnem sektorju.

Če bodo pristojni sindikat še ignorirali, so za prvi teden v juliju napovedali protestni shod v središču Ljubljane, je poročala STA.

Spomnimo. Zaposleni na 34 od skupno 58 upravnih enot so 15. maja začeli stavko, s katero zahtevajo dvig plač za sedem plačnih razredov, izenačitev nazivov zaposlenih na enotah z nazivi na ministrstvih, uvedbo dodatka za gotovinsko poslovanje in povečanje kadrovskega načrta na določenih enotah.

Razrešena načelnica

Prejšnjo sredo je minister za javno upravo Franc Props razrešil načelnico Upravne enote Ljubljana Andrejo Erjavec. To je storil na podlagi petega odstavka 83. člena zakona o javnih uslužbencih, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

Minister lahko namreč brez posebne obrazložitve v roku enega leta od nastopa funkcije razreši načelnico ali načelnika upravne enote.

Za v. d. načelnika je imenoval Marka Grujičića.

Skratka, med stavkajočimi upravnimi enotami je tudi Upravna enota Ljubljana. S fotografij je razvidno, kako so uporabniki pred njo čakali danes.

Foto: Bobo

Komentarji (1)

Maks (ni preverjeno)

Vse posle upravne enote bi lahko izvajal program. Ne vem zakaj se desetletja plačuje nesposobne ljudi, ki desetletja vlečejo denar za nedelo. Pa še hitreje bi se vse speljalo, ne da tam čakaš in gledaš, kako se zaposleni v pričo tebe uči uporabe programa...... vsakič isto ( 3 glave skupaj pa nobenemu nič jasno). Koliko koli so plačani sedaj je preveč

Starejše novice