Foto: Mestna občina Ljubljana
Patricija Fašalek
Tor, 26.7.2022 16:30
Danes se je odprlo celovito prenovljeno otroško igrišče v Tivoliju pri ribniku.

Ljubljanska občina je s prenovo ugodila številnim pobudam, v katerih so meščani in obiskovalci izpostavili svoje želje po posodobitvi ali zamenjavi igral ter dodatnih vsebinah.

Med na novo postavljenimi igrali najdemo tudi vodna igrala. Obdržali so tip nekaterih doslej posebej priljubljenih igral, kot je zeleni vrtiljak, številne so dodali, več igral pa je prilagojenih otrokom z oviranostmi. 

»Posebnost na igrišču so nova vodna igrala na tlakovanem griču, s katerega se voda po dveh kanalčkih vijugasto izteka vzdolž peskovnika. Voda med drugim teče tudi čez skalo, v katero je vrezan zmajček,« je izpostavila projektantka, krajinska arhitektka Urška Kranjc.

Pojasnila je, da je bila voda skupaj z zelenjem na igrišče vključena tudi z mislijo na blaženje učinkov podnebnih sprememb. 

Trava bo posajena jeseni, kužki vstopa nimajo

»Pozivam k uporabi in prosim starše, naj pazijo, da se zasajenih grmovcev ne pohodi,« pravi ljubljanski župan Zoran Janković.

Ker je na novo zasejano zelenje še občutljivo, so okoli nekaterih območij začasno postavili ograjo, dokler se rastline in prst ne utrdijo.

»Jeseni bomo posejali še travo, ob teniških igriščih pa bomo uredili pasji park,« sporoča Janković.

Uredili so okolico, zasadili 20 novih dreves, namestili nove klopi, koše za odpadke in pitnik. Ohranili so velik hrib na sredini igrišča, na njem pa stoji visoko igralo z dvema hiškama in mostovžem, ki omogoča razgled na okolico. 

»Kužkom je prepovedano na igrišče. Štirinožni prijatelji ne morejo biti znotraj igrišča, kot tudi kolesa ne morejo biti znotraj igrišča,« je še dodal župan.

Starejše novice