Nika Vajnhandl
Tor, 7.12.2021 12:17
Na vratih Celovške pekarne je pritrjen listek, na katerem piše, da pekovske izdelke tisti, ki si jih ne morejo privoščiti, lahko dobijo zastonj. Zaposlena v pekarni nam je povedala, da srčno gesto pozdravljajo mnogi.

Ob Celovški cesti stoji pekarna, ki ima srčnega lastnika.

»Naš lastnik je duša od človeka. Težko mu je, da so ljudje lačni, sploh otroci,« za Ljubljanainfo pove zaposlena v Celovški pekarni.

Svojo srčnost pa dokazuje s tem, da podarja kruh in ostale pekovske izdelke vsem, ki si sicer tega ne morejo privoščiti.

Na zunanjo izložbo pekarne so obesili kar dva listka, na katerih pozivajo: »Če si lačen, naj te ne bo sram, kruh lahko vzameš zastonj!«

Zakaj bi hrano metali stran?

Zaposlena v pekarni pojasni, da odvečen kruh in pekovske izdelke sicer vzame kmet, ki jih porabi za živino.

A zmeraj ostane tudi dovolj za koga, ki je lačen, teh pa naj ne bi bilo malo.

V Ljubljani je veliko lačnih

Zaposlena za Ljubljanainfo opisuje, da tisti, ki po brezplačen kruh prihajajo, tega res potrebujejo. Razlaga o življenjskih zgodbah, ki so jih pripovedovale stranke, ki so pristale na cesti, ter da vedeti, da je v Ljubljani lačnih ust preveč.

Nihče pa naj ne bi dobrosrčnosti ljubljanske pekarne zlorabljal, pravijo.

Opisuje, da res vzamejo samo kruh: »Če je ura pozna, jim ponujamo še kakšne sladke izdelke, pa se komu zdi, da že tako dajemo preveč in ne želi nič več od kruha.«

»Vemo, da kruh stane le evro. Ampak ko si na cesti, je evro veliko. Pa premisliš, ali z njim kupiš kruh ali vino, ki te segreje …« stisko lačnih in brezdomcev še opisuje zaposlena v pekarni.

Starejše novice