zalastritof
Tor, 31.8.2021 16:15
Osrednja ljubljanska tržnica ima od avgusta nekoliko spremenjeno podobo. Zdaj znamenite Plečnikove arkade bolj izstopajo.

Če ste se v preteklem mesecu sprehodili čez osrednjo tržnico v prestolnici, se vam je morda zazdelo, da ni čisto vse tako, kot je bilo nekoč, a niste mogli ugotoviti, kaj točno je drugače?

Del tržnice so preuredili z namenom ureditve prostora v naravni senci, predvsem pa so želeli sprostiti prostor pred kostanjevim drevoredom in tako odpreti pogled na znamenite Plečnikove arkade, so za Ljubljanainfo sporočili iz podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Premestili kioske in premična vozila

Želeli so ustvariti prijeten prostor v naravni senci, kjer lahko obiskovalci okoliških gostinskih lokalov na skupnem vrtu uživajo v obroku. 

»Obiskovalcem gostinskih lokalov v Plečnikovih arkadah smo želeli omogočiti, da ob pitju dobre kave ali ob grižljaju okusno pripravljenih jedi lahko uživajo ob pogledu na srce našega mesta – osrednjo ljubljansko tržnico,« je pojasnila Monika Tomše iz podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Poklon vpisu Plečnikovih arkad na seznam Unescove svetovne dediščine

Preureditev dela osrednje ljubljanske tržnice se je odvila tudi z mislijo na vpis Plečnikovih arkad na seznam Unescove dediščine. 

»Slovenija je bogata z biseri naravne in kulturne dediščine. Nekateri izmed njih predstavljajo pomemben kamenček v mozaiku svetovne dediščine človeštva in sodijo pod okrilje Unesca,« je ob tem povedala Tomšetova.

Takšna ureditev bo ostala, večjih sprememb v prihodnje zaenkrat ne bo

Z ustvarjanjem skupnega gostinskega vrta, ki odpira pogled na Plečnikovo umetnino, so želeli med drugim tudi ustvariti občutek skupnega prostora oziroma gostinskega vrta, na katerem obiskovalci, ne glede na to, pri katerem gostincu so opravili nakup, sedejo za skupno mizo.

Tovrstna ureditev tržnice je trajna, v prihodnje pa zaenkrat ne načrtujejo večjih sprememb. V podjetju so izpostavili še, da si želijo, da bi bila gostinska ponudba na tržnici čim bolj kakovostna in raznolika.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice