Foto: Bobo
zalastritof
Pet, 18.2.2022 18:54
Tokrat protestniki na trgu republike opozarjajo na »novo stopnjevanje pravne represije nad protestniki«.

»Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo potekala danes ob 18.40 na Trgu republike. Na njej bomo predstavili nove pravne postopke s katerimi vlada, prek državnih institucij, poskuša preprečevati ustavno zagotovljene pravice do javnega izražanja in protestnih shodov.  

Predstavili bomo vsebino 'pravnih groženj' , ki smo jih začeli dobivati v preteklem tednu in naše odzive nanje, ki jih pripravljamo s Pravno mrežo za varstvo demokracije,« so pred dogodkom sporočili iz Protestne ljudske skupščine Upor Si. 

 

»Ne bomo se pustili utišati in ustrahovati«

Tej temi bo posvečen ves petkov protest. Poudarjajo, da se bodo »uprli politični represiji, s katero želi vlada omejevati ustavno zagotovljene človekove pravice in jasno ponovili nedvoumna stališča ustavnega sodišča«.

»Z množično udeležbo in simbolično akcijo bomo jasno pokazali, da je 'glavni organizator' vseh petkovih protestov Janez Janša hkrati pa nas je več tisoč pobudnikov protestov po celi Sloveniji, ki se ne nikakor ne bomo pustili utišati ali ustrahovati!« so izpostavili.

Osrednja tematika je ta petek torej izpostavliti, da »vlada nima nikakršne zakonske podlage za kaznovanje petkovih protestnikov in si izmišlja nove načine preganjanja in ustrahovanja«. 

Starejše novice