Foto: NEU Residences
Nika Vajnhandl
Čet, 3.3.2022 06:57
V središču Ljubljane bodo odprli nov objekt NEU, ki bo nudil stanovanja, ki bodo na voljo za kratkoročni ali srednjeročni najem.

Na križišču Kolodvorske in Čufarjeve v središču Ljubljane se odpira NEU Residences, kjer so v enem objektu združili prednosti hotela in večstanovanjskega objekta. 

V praksi to pomeni, da so lastnikom in gostom na voljo stanovanja s storitvami. 

Bivanje v NEU

NEU Residences nudi stanovanja s hotelskimi storitvami, kar v praksi pomeni, da so vsa stanovanja popolnoma opremljena, imajo tudi kuhinjo. Gostom pa je na voljo tudi uporaba storitev. 

V najem je vključeno čiščenje stanovanj in menjava posteljnine na tri dni, uporaba fitnesa v pritličju, bazena na strehi v enajstem nadstropju, uporaba storitev recepcije. 

Za doplačilo pa lahko gostje naročijo tudi dodatne storitve, kot so zajtrk, prevoz iz/na letališče, otroško ležišče, doplačilo za malo domačo žival, dodatno čiščenje stanovanja, pranje in kemično čiščenje oblačil, kuhanje na domu ter druge dodatne storitve po dogovoru. 

V zgradbi je poleg stanovanj še kavarna v pritličju, recepcija oziroma sprejemnica, fitnes, bazen v 11. nadstropju na strehi, dve kleti s parkirnimi mesti in shrambami. 

Pameten in brezkontakten pristop

NEU bo nudil tudi pameten in brezkontakten pristop, prijavo in odjavo. Gostje bodo lahko prijavo opravili sami, po spletu, nato bodo na svoj telefon prejeli QR in PIN kodi za dostop do objekta, stanovanj in ostalih prostorov. Tako obisk recepcije sploh ne bo potreben. 

Preko spletne aplikacije bodo lahko tudi naročali dodatne storitve, jih plačali in izvedli odjavo.

Recepcijo bo tako služila bolj za storitve »concierga«, goste bodo lahko povabili na kavo, kjer jim boste lahko povedali morebitne dodatne potrebe in želje. Tako bo storitev še bolj prilagojena posamezniku. 

Poleg tega so v procesu pridobitve certifikata Zeleni ključ, ki predstavlja stroge kriterije glede trajnostnega delovanja na vseh področjih, s čimer se zavezujejo, da bodo delovali karseda trajnostno, razkrijejo za Ljubljanainfo.

Komu so stanovanja namenjena?

Stanovanja so namenjena vsem, turistom in tudi poslovnim uporabnikom, tudi podjetjem za pogodbeni najem. 

Nekatera stanovanja so zasnovana z mislijo na poslovne uporabnike, saj imajo poleg dnevnega prostora, spalnice, kuhinje in kopalnice tudi pisarno z veliko pisalno mizo, možnost uporabe dodatnega ekrana in tiskalnika.

Stanovanja lahko najamete kratkoročno ali srednjeročno. 

Lahko gre za najem za eno noč, lahko pa tudi za več mesecev, na primer za nekoga, ki dela v Ljubljani nekaj časa in mu je bolj priročno, da biva v stanovanju, ne v hotelu, še vedno pa so mu na voljo storitve, ki dvigujejo kakovost bivanja.

Luksuzno velika stanovanja

Stanovanja so različnih velikosti, najmanjše stanovanje S je veliko 35 kvadratnih metrov, stanovanja M – ta imajo tudi pisarno – so velika 60 kvadratnih metrov, stanovanje L je veliko 70 kvadratnih metrov, stanovanje XL je veliko 80 kvadratnih metrov, stanovanje XXL je veliko 150 kvadratnih metrov. 

Poleg teh pa je na voljo tudi »penthouse«, ki se razteza čez celotno sedmo nadstropje stavbe. Veliko je 150 kvadratnih metrov, poleg tega pa ima še 300 kvadratnih metrov terase s parkovno ureditvijo in letno kuhinjo. Stanovanje je zasnovano kot hibrid, saj se ga lahko najame zasebno za prenočitve, lahko pa se ga najame tudi za vse vrste srečanj, pri čemur nudijo tudi kulinarično ponudbo. 

Cena stanovanja je odvisna od sezone in velikosti ter udobja, ki ga stanovanje nudi ter od dolžine bivanja. 

Vseljivo v aprilu

Stanovanja bodo predvidoma na voljo za najem v aprilu, za Ljubljanainfo povedo s podjetja NEU in razkrijejo tudi, da že sprejemajo povpraševanja. 

»Vsa stanovanja pa bodo predvidoma na voljo v juniju, ko uredimo vse potrebne zadeve s kupci stanovanj,« povedo. Namreč približno polovico stanovanj je bilo na voljo za nakup, polovica pa je v lasti investitorja. 

Vsa stanovanja, na voljo za nakup, so že prodana. 

»Z večino lastnikov bomo predvidoma sklenili pogodbo o trženju, kar pomeni, da bomo tudi njihova stanovanja oddajali v kratkoročni oziroma srednjeročni najem,« razložijo, da je to bila za kupce stanovanj odlična investicija z dobrim donosom. 

Starejše novice