Foto: Mestna občina Ljubljana
Nika Vajnhandl
Pet, 18.2.2022 12:25
Preverili smo, kakšne novosti se obetajo na širšem območju kopališča Ilirija.

Priprave na pričetek gradnje kopališča Ilirija so v polnem teku. Na valentinovo, 14. februarja, je bila izvedena uvedba v delo. 

Preverili smo, kakšne novosti se nam še dodatno obetajo na širšem območju kopališča.

Parkirna hiša

Parkirna hiša pod zunanjimi površinami je sestavni del projekta kopališča Ilirija in se bo izvajala v sklopu celotne investicije. 

Izgradnja in dokončanje parkirnih površin bo sovpadalo s celotnim investicijskim projektom – gre za enotno gradbeno dovoljenje. 

Dosedanje »parkirišče« pred vhodom v obstoječe kopališče, za katero z občine trdijo, da ima zanemarljivo število parkirnih mest, bo ukinjeno. 

V sklopu kopališča Ilirija je predvideno 290 parkirnih mest, za Ljubljanainfo obljubljajo z Mestne občine Ljubljana.

Lattermanov podhod 

Lattermanov podhod je sestavni del Lattermanovega drevoreda, torej širšega območja kopališča Ilirija, saj povezuje park Tivoli s kopališčem in mestom. 

Zahteva po ureditvi drevoreda Latterman izhaja tako iz prostorskega akta kot tudi iz pogojev posameznih mnenjedajalcev v okviru projekta kopališče Ilirija. Tako je oblikovanje podhoda lahko samo del oblikovanja celotnega območja Ilirije.  

Pričetek gradnje podhoda še ni znan, saj se projektna dokumentacija še izdeluje. Zaradi istega razloga še prav tako ni znana ocenjena vrednost gradnje podhoda.
 
Podhod pa bo namenjen tako pešcem kot kolesarjem, za Ljubljanainfo razlagajo z občine.

Starejše novice