Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 9.2.2022 18:00
Ob svetovnem dnevu pice picopeki danes zdravstvenemu osebju, zaposlenemu na ljubljanski pediatrični in infekcijski kliniki, v zahvalo za požrtvovalnost že ves dan pečejo pice.

9. februar je svetovni dan pice. Picopeki so ta dan tudi letos izkoristili za zahvalo zdravstvenemu osebju za požrtvovalnost ob spopadanju z epidemijo koronavirusa.

Pice že ves dan pečejo na območju med Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana in ljubljansko medicinsko fakulteto. Do 15. ure so jih spekli že okoli tisoč.

Dogodek je v sodelovanju z ljubljanskim kliničnim centrom pripravila sekcija picopekov pri Društvu kuharjev in slaščičarjev Slovenije, popoldne pa se je v peki pic preizkusil tudi predsednik države Borut Pahor.

Aleš Rekar, picopek in predsednik sekcije picopekov, je ob dogodku povedal:

»Gre za lepo gesto, s katero se želimo zdravstvenemu osebju zahvaliti za vso požrtvovalnost in trud, za vse, kar so naredili za nas. Zjutraj sem srečal eno, ki je oddelala nočno izmeno, pa je šla še v dnevno izmeno. Pa ji ne bi bilo treba. Lahko bi rekla, da je osem ur oddelala in da gre domov.«

Foto: Univerzitetni klinični center Ljubljana

Porabili 300 kilogramov moke

Že lani so na takšnem dogodku spekli 700 pic.

»Letos smo količino pic podvojili in še malo dodali. Načrtujemo, da bomo spekli približno 1630 pic. Letos smo porabili 300 kilogramov moke, 50 kilogramov pelatov, 150 kilogramov mocarele. In še vsaj 200 ur mojega dela, potem pa je tu še deset picopekov, ki delajo, pa še ostalo osebje.«

Foto: Univerzitetni klinični center Ljubljana
Foto: Univerzitetni klinični center Ljubljana

Na vidiku konec epidemije?

Pahor se je ob peki pic v svojem stilu pošalil: »Če bodo volitve šle tako, kot mi gre peka pic, to ne bo dobro.«

»Malo prej sem govoril z vodstvom kliničnega centra, in če ne bom izdal kakšne skrivnosti, če držijo naša upanja, ugibanja in znanost, potem se počasi bližamo koncu epidemije.

Zdravstveno osebje se je tako žrtvovalo v teh dveh letih, tako da smo lahko samo hvaležni, da je. In to je ena majhna, prijazna, malce hudomušna akcija, ki je pokazala prav to - hvaležnost,« je še povedal.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice