Foto: JN (Facebook Kralji ulice)
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sob, 8.1.2022 13:35
Ljubljanski brezdomci so objavili že dva hudomušna zapisa. V zapisih predstavljajo stranko Zveze klošarjev Slovenije in opisujejo njeno delovanje.

»Mi smo samostoječa in neodvisna stranka,« so na Facebook profilu zapisali ljubljanski brezdomci, ki v hudomušnem zapisu napovedali, kako bi izgledalo njihovo politično udejstvovanje.

Kdo je v stranki?

Zveza klošarjev Slovenije je za revijo Kralji ulice, zapisala, da člani stranke nimajo uradnih pisarn in svojih vil.

»Ravno tako nimamo dragih avtomobilov, ampak le kolesa, ki pa smo jih dobili bog ve kje in bog ve na kakšen način,« so zapisali.

Mislijo, da bi lahko s pomočjo meščanov občine Ljubljana bilo v prihodnosti drugače: »Že imamo ogledane hiše, ki pritičejo našim sanjam in stojijo na petičnih lokacijah na periferijah in v samih mestnih središčih. Za svojega predsednika pa imamo ogledano graščino. Kar se voznega parka tiče, imamo v mislih tudi nekaj lepih avtomobilov in helikopterjev.«

Kje jih najdete?

Prav tako so se dotaknili tega, kje je njihov naslov: »Za zdaj na vseh klošarskih postojankah. Predvsem v parkih. Drugega si tako ne moremo privoščiti. Če pa nas tam slučajno ne ujagate, potem delamo na terenu. Vsa Slovenija nas je polna. Tako nas ne bo pretežko najti.«

»Morda nas boste sicer kdaj našli pijane ali zadete, pa to večinoma sploh ne drži. Smo le utrujeni od dela. Tako nekako kot že uveljavljeni politiki. Toliko v vednost.

Tudi če nas v parku vidite s piksno piva, vedite, da je to le za boljši imidž. Nanj moramo paziti. In če je v tisti piksni pivo, potem nam ga je podtaknil sovražnik in mi nismo nič krivi. Nikoli,« v političnem duhu zapišejo ljubljanski brezdomci.

Jim bo uspelo samim?

V Facebook objavi je tokrat Zveza klošarjev Slovenije zapisala, da dobivajo opozorila, da jim samim ne bo uspelo. 

»Čeprav vemo, da nas je dovolj, da napolnimo parlament in da bi ga zaradi nas morali prestaviti kar v Gallusovo dvorano,« razlagajo o svoji številčnosti.

Na opombe, da »jim samim ne bo uspelo«, odgovarjajo, da če bi obstajale, bi se povezali z Narkomansko stranko Slovenije, Alko partijo Slovenije in Brezdomni Slovenije.

»Če pa se v doglednem času – do volitev – te stranke ne bodo ustanovile, jih bomo kar mi sami. Kot satelitske stranke Zveze klošarjev Slovenije. Saj tako to gre,« napovedujejo v šali.

Vsi se želijo priključiti stranki

Zveza klošarjev Slovenije je zapisala, da so dobili veliko klicev ljudi, ki bi se radi priključili njihovi stranki. 

»Naj vas opozorimo, da kličete na napačno številko. Mi nimamo pisarne na Kraljih ulice, temveč, kot smo že omenili, v parkih. Kadar smo tam. Drugače pa nas iščite in pišite nam,« vabijo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice