Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 18.1.2022 15:55
Odvzem PCR brisa od včeraj dalje ne poteka več v garažni hiši Stožice, ampak na novi lokaciji.

Vstopna točka Zdravstvenega doma Ljubljana za odvzem PCR brisov od včeraj ni več v garažni hiši Stožice, ampak na parkirišču P+R Stanežiče.

Kljub temu, da naj bi bil eden od razlogov, zaradi katerih so spremenili lokacijo PCR testiranja, boljša prometna pretočnost, je bila včeraj na novi lokaciji velika gneča. Do 14. ure so odvzeli bris več kot 1400 ljudem, so za Ljubljanainfo potrdili v Zdravstvenem domu Ljubljana.

Zaradi prižganih motorjev vozil v Stožicah slab zrak

»Lokacijo za PCR testiranje smo preselili v Stanežiče. Razlogov je več. Eden je prometni, ker je bilo glavno križišče zasedeno, povečan promet zaradi velikega navala, drugi razlog pa je, da vozniki niso upoštevali navodil naših sodelavcev, da v Stožicah ugašajo motorje vozil, zato je prihajalo do slabega zraka,« je povedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Izpostavil je še: »Zdaj je to zunaj. Včeraj je bil v Stanežičah prvi dan, skoraj 1500 ljudi je bilo testiranih, bila je gneča, ampak s pomočjo naše redarske službe in policije je bilo tudi to urejeno.«

Učencem in dijakom se ni treba naročiti

Za odvzem PCR brisa se je potrebno naročiti. V primeru simptomov in znakov okužb covid-19: na testiranje osebo naroči osebni zdravnik. 

Samotestiranje in pozitivni izid hitrega testa: osebe, ki imajo ob (samo)testiranju na SARS-CoV-2 pozitiven rezultat, se za PCR testiranje obvezno naročijo na telefonski številki 031 619 359 ali 031 619 255.

Za odvzem PCR brisa se učencem in dijakom ni potrebno naročiti.

Odvzem PCR brisov za učence in dijake poteka vsak dan od ponedeljka do petka med 7.30 in 9.30, ob ponedeljkih, sredah in petkih pa tudi med 12. in 14. uro.

Starejše novice