Foto: Bobo
Patricija Fašalek
Tor, 23.8.2022 16:00
Sindikat Mladi plus se je kritično odzval na dogovor med Mestno občino Ljubljana ter vodstvi Wolta in Glova glede identifikacijske številke dostavljavcev. Župan Zoran Janković odgovaja.

Sindikat Mladi plus je skupaj z dostavljavci Wolta in Glova pripravil predloge za izboljšanje pogojev dela. Pretekli teden se je sindikat namreč kritično odzval na dogovor vodstev Wolta in Glova z ljubljansko občino, ki je določil, da bodo kurirji družb oštevilčeni za namen lažje identifikacije v primeru kršitve cestnoprometnih predpisov.

Dostavljavci in sindikat zahtevajo odstop od dogovora, saj so nad njim zgroženi. Ljubljanski župan Zoran Janković pa jim odgovarja:

»Mladi plus ne razumejo, o čem pišejo, kajti zagovor pravic delavcev absolutno podpiram. To moramo rešiti na drugem nivoju. Mi smo izbrali najbolj mili možni ukrep v korist tako potrošnikov kot dostavljavcev.« 

V peš coni se nikoli ne riše kolesarske steze

Nihče nima pravice, da krši predpise, je mnenja župan: »Mi nismo prepovedali, mi smo samo rekli, da morajo v peš coni voziti tako otroci kot dostavljavci s hitrostjo pešca. V peš coni se nikoli ne riše kolesarske steze, ker niso potrebne.« 

Drastičen ukrep, ki bi se ga lahko polastili, če bi se število prehitrih voznikov, ki ogrožajo pešce, nadaljevalo, bi bil prepovedan vstop koles na obočje za pešce. To bi pomenilo, da bi moral vsak kolesar stopiti dol s kolesa in kolo potiskati ob sebi. 

»Mi ne govorimo o nobenem imenu, govorimo o številki, ki jo bodo nosili dostavljavci. In tisti, ki bo pravila večkrat kršil, bo težavo reševal v okviru svojega podjetja,« je še povedal Janković.

Meni namreč, da če bi šli po logiki, da se komu mudi, ker bo več zaslužil, bi lahko tudi taksisti vozili tako, kakor želijo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice