Vir: Facebook skupina Lepote Slovenije/Kaja Lipnik Vehovar
Ljubljanainfo
Tor, 7.11.2023 14:00
Župan ni pripravljen pozabiti na zgodovino, ki jo ima bežigrajski stadion.

Pred časom smo poročali, da je odkup bežigrajskega stadiona od projektne družbe Bežigrajski športni park tik pred koncem.

Joc Pečečnik, direktor družbe Bežigrajski športni park, pričakuje 18 milijonov evrov, kolikor so trije solastniki Bežigrajskega športnega parka skupaj vložili v stadion.

Pečečnikova družba Elektronček je 59-odstotna lastnica, Mestna občina Ljubljana ima 28 odstotkov, Olimpijski komite Slovenije pa obvladuje 13-odstotni delež družbe Bežigrajski športni park

Pečečnik je takrat dal vedeti, da bo na zavezujočo ponudbo čakal do 1. novembra. Rok se je torej že iztekel.

Čakajo na cenitev

Ljubljanski župan Zoran Janković je, kot je dejal, v stiku s Pečečnikom. Pogovori potekajo, trenutno pa čakajo na cenitev s strani ministrstva za kulturo. 

»To je vse, kar vem o tem. Po tem pa se bo videlo, kaj bo,« je dejal ljubljanski župan.

O roku, ki ga je postavil Pečečnik, pa pravi, da je bil zgolj informativne narave.

Sicer pa je Bežigrajski športni park dobil možnost revizije postopka in je to tudi vložil na sodišče, obenem pa je v tožbi proti državi zaradi neizdaje gradbenega dovoljenja.

Zgodba, ki zanj ni zanimiva

Jankoviću je »stvar« zanimiva pod pogojem, da dogovor med Pečečnik in državo, da se kulturni spomenik zaščiti in obnovi ter da je namenjen športu.

»Ta zgodba, da bi bilo to neko odprto sprehajališče, za nas ni zanimiva.«

Temu je dodal, da ima nogometni stadion lepo zgodovino, tako da bi ga še vedno uporabljali za nogomet in kulturo. 

»Absolutno travnato igrišče, absolutno atletska steza,« je naštel pritikline.

Janković je še pojasnil, da Pečečnik prodaja zemljišča, ki se nanašajo na stadion in ki imajo dva lastnika: Pečečnik oziroma Elektronček in Olimpijski komite Slovenije. Mestna občina Ljubljana se še ni odločila, kaj bo storila.

»Če bi se država odločila, da bomo mi upravljalec, potem bi naš delež pustili v stadionu, oziroma izvedli bi dokapitalizacijo prenove stadiona.«

Janković namreč še ni slišal za primer, da bi s stadionom upravljala država.

Starejše novice