zalastritof
Sre, 5.10.2022 11:18
Ljubljanski župan Zoran Janković je napovedal, da bodo kmalu začeli z opozarjanjem, kasneje pa tudi s kaznovanjem kršiteljev.

V strogem centru mesta bo kmalu veljala prepoved vožnje z motorji. 

Ljubljanski župan Zoran Janković je za Ljubljanainfo zagotovil, da po središču mesta ne bo smel voziti noben motor več, tudi tisti, katerega konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 kilometrov na uro. 

Ta ukrep je župan sicer napovedal že avgusta.

Najprej opozorila, nato kazni

»Končno smo dobili tolmačenje zakona z ministrstva za infrastrukturo, da nobeno vozilo ne sme voziti po peš coni, razen v času dostave, torej med 6. in 10. uro. Torej noben motor, noben skuter,« je poudaril včeraj. 

Dodal je, da bodo kršitelje sprva opozarjali, nato pa kaznovali. Ob vstopu v peš cono bodo postavljene opozorilne table, na katerih bo pisalo, da je varnost pešcev na prvem mestu, prepovedana pa je vožnja z motornimi vozili. 

»Potem se nihče ne bo mogel izgovarjati na to, da ni vedel. Najprej bomo opozarjali, nato kaznovali. Ob vsakem vstopu v peš cono pa bodo tudi parkirna mesta, namenjena motorjem.«

Po županovih besedah bo takšnih parkirnih mest približno 60, po njegovih besedah so večinoma prazna, težave imajo le med vrhuncem turistične sezone.

Starejše novice