Ljubljanska Narodna galerija (foto: Bobo).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 28.2.2023 16:00
V Narodni galeriji se jutri zopet odpira galerijska kavarna. V preteklosti smo bili na tem mestu vajeni predvsem kavarn in slaščičarn, tokrat bo malo drugače.

Odkar se je lanskega junija zaprla kavarna in slaščičarna Lolita v prostorih Narodne galerije, je prostor, namenjen galerijski kavarni, kjer so se obiskovalci še pred Lolitino ponudbo lahko sladkali s torticami in kavo kavarne in slaščičarne Zvezda, sameval.

Številni Ljubljančani so se zato razveselili novice, da se kavarna odpira ponovno, in sicer jutri, v sredo, 1. marca.

Preostalih informacij v galeriji niso podali, zato smo se za informacije o tem, kdo je novi najemnik galerijske kavarne in kakšna bo kavarniška ponudba, obrnili neposredno na vodstvo.

Pomočnik direktorice Narodne galerije Bojan Kuhar nam je zaupal, da je bila na razpisu za najem lokala, ki se uradno imenuje Kafe Ažbe, najbolj uspešna Sandra Dimnik Milovanović.

Širša ponudba osvežilnih pijač, sčasoma tudi rojstni dnevi in krožki

Nova najemnica lokala nam v telefonskem pogovoru pove, da se bo koncept in ponudba v kavarni, ki bo nosila preprosto ime Kavarna Narodna galerija, spreminjala s časom in odzivom obiskovalcev.

Zaenkrat slaščic, ki so bile stalnica v prejšnjih dveh galerijskih kavarnah, ne bodo ponujali, bodo pa imeli marelične in čokoladne rogljičke in italijanske mini pice, 'picele'. Sčasoma se bodo ponudbi morda pridružile še slaščice, a s tem ne bodo pretiravali.

Izpostavi pa, da bodo gostom ponujali širši spekter vseh pijač, od slovenskih znamk kave do brezalkoholnih pijač, kot so kokakola, Cockta, šveps, tonik, pa do piv in buteljčnih vin.

Želja nove vodje lokala je, da bi ta v polnosti zaživel in da bi sčasoma lahko gostil tudi otroške rojstne dneve, ob četrtkih, ko je galerija odprta do osmih, pa tudi različne krožke, denimo štrikanje.

Odpiralni čas kavarne bo sicer, kot je bilo že v navadi, prilagojen odpiralnemu času galerije, to je od torka do nedelje od 10. do 18. ure, ob četrtkih pa od 10. do 20. ure.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice