Ljubljanainfo
Sre, 26.7.2023 14:10
Avgust že trka na vrata, sodeč po vremenu pa temu ni videti tako. Prvo polovico poletja smo bili priča silovitim neurjem in močnejšim nevihtam, vroči poletni dnevi pa so bili le redkost ... Preverili smo, kakšno vreme se obeta v preostanku poletja.

Neurja in nevihte so postali že del vsakdanjika, burnemu vremenskemu dogajanju pa ni videti konca. Marsikdo se ob tem sprašuje, ali bomo v preostanku poletja naposled deležni nekoliko bolj stabilnega vremena.

Bo tudi v prihodnje sledila sezona neviht in silovitih neurij? Preverili smo, kaj napovedujejo vremenoslovci za prihodnji mesec. 

Letošnje poletje bo nadpovprečno vroče

Vremenski prognostik na agenciji za okolje Blaž Šter je v začetku junija za STA pojasnil, da za dolgoročne napovedi evropskega modela za poletje kažejo, da bo nadpovprečno vroče, ob tem pa poudaril, da tovrstne napovedi niso vedno zanesljive

Najbolj vroče naj bi bilo v zahodni Evropi, pas vročine pa naj bi segal tudi v naše kraje.

Za Slovenijo napovedanih do osem deževnih dni

Po podatkih spletne strani Weather25.com, ki med drugim objavlja daljše vremenske napovedi za številne države po Evropi, naj bi se dnevne temperature v avgustu po Sloveniji gibale med 19 in 36 stopinj Celzija. 

Na spletnem portalu napovedujejo tudi prisotnost padavin, avgusta naj bi nas v povprečju čakalo od treh do osem deževnih dni

V prvih dneh avgustu bo sicer prevladovalo oblačno vreme, po tem pa sledijo vroči poletni dnevi, od 3. do 8. avgusta se bodo temperature gibale med 30 in 36 stopinj Celzija

Po nekaj sončnih dneh pa bo vreme zopet nestanovito, vremenoslovci napovedujejo oblačno vreme, v sredini in koncu meseca obstaja možnost neviht in padavin

Za Pomurje zopet napovedane nevihte

Avgusta bodo dnevne temperature v Pomurju segale od 22 do 30 stopinj Celzija. 

AccuWeather za Mursko Soboto v začetku avgusta napoveduje nekaj deževnih dni, v sredini meseca bo prevladovalo oblačno vreme, od 8. do 11. avgusta pa so napovedane tudi nevihte. 

Vreme bo zopet nekoliko stabilnejše od 20. do 26. avgusta, zadnje dni pa lahko zopet pričakujemo nevihte in nekaj dežju. 

Ljubljana avgusta ponovno v znamenju neviht 

Po podatkih AccuWeather se bodo v prestolnici avgusta dnevne temperature gibale med 24 in 28 stopinj Celzija.

Prvih nekaj dni bo prevladovalo deževno vreme, ki mu bo sledilo nekaj sončnih dni. 

Od 8. do 20. avgusta bo v Ljubljani zopet burno vremensko dogajanje, v sredini avgusta so napovedane nevihte kot tudi plohe.

Po napovedih aplikacije AccuWeather bo proti koncu meseca sicer nekoliko manj padavin, od 26. avgusta vse do začetka septembra pa bo Ljubljano ponovno zajelo nevihtno dogajanje.

V Mariboru nekoliko manj dežja kot v juliju

AccuWeather za Maribor napoveduje dnevne temperature od 23 do 30 stopinj Celzija.

Na prvi avgustovski dan bo sicer nekaj dežja, vendar kot kaže vremenska slika za avgust, bo v štajerski prestolnici naslednji mesec nekoliko bolj suho vreme, kot smo ga bili deležni zadnje tedne. 

Vsega skupaj so napovedani štirje deževni dnevi, vremenska napoved prav tako kaže precej manj neviht, te bodo najbolj zgoščene v sredini meseca, od 10. do vključno 12. avgusta

 

Na Ptuju le 28 stopinj Celzija

Avgustovski dnevi bodo nekoliko bolj hladni, dnevne temperature se bodo gibale med 19 in 28 stopinj Celzija

Na Ptuju bosta prva dva tedna v avgusta pestra, to obdobje bo zaznamovalo deževno vreme, ki ga bodo spremljale tudi nevihte

Nato se bo vreme za nekaj dni umirilo, od 17. do 21. avgusta ter od 25. do 29. avgusta pa bodo zopet sledile nevihte in padavine. 

Konec tedna sončno vreme

Agencija Republike Slovenije za okolje za jutri napoveduje sončno in nekoliko toplejše vreme. Tako vreme se bo nadaljevalo tudi v petek. 

Tudi v začetku sobote nas bo razveselilo nekoliko stabilnejše vreme, dopoldne bo tako prevladovalo sončno vreme.

To pa ponekod ne bo trajalo dolgo, v notranjosti države bodo popoldan nastale posamezne plohe ali nevihte, opozarja agencija za okolje.

Starejše novice