Fotografija je simbolična.
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sre, 8.9.2021 07:00
Minuli vikend so postavili fizično oviro na cesto med Ljubljano in Brezovico.

Kot smo poročali, Mestna občina Ljubljana prenavlja Črnovaško cesto

Vozniki niso upoštevali prometne signalizacije

Promet je na tem območju zaradi del nekoliko oviran, zato je ljubljanska občina tamkajšnje stanovalce in udeležence v prometu prosila za razumevanje ter upoštevanje prometne signalizacije.

Že v Podpeči je namreč postavljena signalizacija, ki opozarja na popolno zaporo Črnovaške ceste. V naselju Lipe je na vozišču znak za prepoved prometa in dopolnilna tabla z napisom »dovoljeno za stanovalce Črne vasi«.

»To signalizacijo je malokdo upošteval, ravno tako so redki upoštevali opozorila izvajalcev in občasno tudi mestnih redarjev,« za Ljubljanainfo razlagajo iz Mestne občine Ljubljana.

Razmere zaradi tranzitnega prometa postale nevzdržne

V jutranjih in popoldanskih konicah je tako potekal masovni tranzitni promet čez Črno vas in po obvozu preko Brglezovega štradona do Ižanske ceste.

Na občini razlagajo, da so se stanovalci Brglezovega štradona pritoževali, da so zaradi tranzitnega prometa razmere nevzdržne.

Zato je Mestna občina Ljubljana sprejela odločitev, da postavijo fizično popolno zaporo ceste na meji med Mestno občino Ljubljana in občino Brezovica.

»Obvoz preko Brglezovega štradona je namenjen zgolj prebivalcem Črne vasi,« še pojasnjujejo iz občine.

Dve leti do Brezovice po drugih cestah

Tako je Mestna občina Ljubljana prav zaradi neupoštevanja cestnoprometne signalizacije, 4. septembra 2021 ob 6. uri zjutraj ob zapori na Črnovaški cesti postavila tudi fizično zaporo.

Poročajo tudi, da bo zapora postavljena do končanja del. Torej dve leti.

»Gradnja se bo izvajala etapno po trasi Črnovaške ceste, s pomiki etap se bo usklajevalo tudi obvoze,« razlagajo iz občine.

Katero pot ubrati sedaj?

Iz Ljubljane na Brezovico se tako lahko pripeljete po Tržaški cesti in po avtocesti.

Kot smo že poročali, je v času prometne in komunalne ureditve Črnovaške ceste zagotovljen prevoze šoloobveznih otrok iz Črne vasi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa. Omenjeno šolsko linijo lahko uporabljajo tudi ostali potniki, ki potujejo proti Ljubljani in nazaj, kar pomeni, da lahko tudi ostali potniki vstopite na šolski avtobus.

Starejše novice