Foto: Bobo.
Ljubljanainfo
Tor, 10.10.2023 20:00
Dnevni migranti se že sedaj spopadajo z velikimi zamudami, ki se bo v času izvedbe projekta še dodatno podaljšale.

Gradnja novega sodobnega potniškega centra v središču Ljubljane je brez dvoma najdražji, najzahtevnejši in najzamudnejši infrastrukturni projekt v Ljubljani in širše. 

Na današnji novinarski konferenci župana Zorana Jankovića smo dobili tudi odgovore na ključna vprašanja, ki v zvezi s tem projektom zadevajo občane.

Dela naj bi zaključili do leta 2025

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je odgovorila na vprašanje o časovnici zaključka projekta. Povedala je, da so si zadali »hudo ambiciozen cilj« - večina del naj bi bila končana do konca leta 2025. Hkrati se ministrica zaveda, da je takšna časovnica zares optimistična in obljublja, da bo vsak dan bdela nad napredkom in si prizadevala, da se bodo zadanih ciljev kar se da dosledno tudi držali. 

Podobno noto je ubral tudi predstavnik Ljubljanskega urbanističnega zavoda Marko Fatur. Občane in državljane je prosil za potrpežljivost, saj so dela, ki jih bodo izvajali, izredno kompleksna in finančno zahtevna. Odločili so se za najmanj motečo tehniko izkopavanja, ki pa je hkrati tudi tehnično najzahtevnejša. 

Poudaril je še, da so bila do sedaj vsa dela, povezana s širitvijo ljubljanskih cest, namenjena izključno boljši pretočnosti za javni potniški promet. Razmišljajo tudi o spremembi prometnega režima ulic južno od Masarykove ceste, ki bi po novem postale enosmerne

PREBERITE ŠE:

V prihodnjih letih milijarda evrov

Govorniki na novinarski konferenci so razkrili tudi nekaj podrobnosti o finančni teži investicije. Ministrica Bratušek je povedala, da bodo dela na železnici nanesla okoli 200 milijonov evrov, nov avtobusni terminal pa bo terjal investicijo okoli 70 milijonov. Nadaljnjih 100 milijonov evrov bo treba odšteti za razno prometno in komunalno infrastrukturo, pri čemer ni vštet železniški ter avtobusni terminal. 

Ovinkarjenje z odogovorom na vprašanje o končni skupni finančni investiciji je prekinil župan Janković in zatrdil, da bo »pod črto« novi Potniški center Ljubljana v prihodnjih treh do štirih letih stal milijardo evrov. 

Obetajo se dolgotrajne zamude

Sprenevedanje o tem, ali bodo infrastrukturna dela v središču mesta ter gradnja križišč s spiralnim potekom na Štajerski cesti, od koder bodo do centra mesta prihajali avtobusi, ni potrebno. Dodatne zamude vlakov, avtobusov in drugi prometni zamaški so vsekakor pričakovani. 

V času gradnje terminala bo gotovo zaprtih več tirov, kar bo znatno podaljšalo zamude vlakov v smeri prestolnice ter iz nje.

Kdo bo upravljavec?

Direktor Javnega podjetja Ljubljanski potniški promet Peter Horvat pojasnjuje, da končna odločitev o tem, kdo bo upravljavec, še ni padla.

Kot je pred dnevi poročal Dnevnik, lastniki Avtobusne postaje Ljubljana nočejo pristati na prevzemno ponudbo Slovenskih železnic. Te so AP Ljubljana odpovedale najemno pogodbo za zemljišče, na katerem stoji dotrajana stavba ljubljanske avtobusne postaje. 

Trenutno je jasno zgolj, da družba AP ne bo upravljala novega kompleksa, temveč bo to skupina Slovenske železnice ali podjetje Nomago.

Starejše novice