Foto: Fb/Tinta.
Ljubljanainfo
Pon, 2.10.2023 17:30
Festival stripa Tinta bo med 4. in 8. oktobrom v Ljubljani.

Deseti festival stripa Tinta bo znova v Ljubljani predstavljal vrhunsko sodobno stripovsko ustvarjalnost. Na različnih prizoriščih po Ljubljani se bo med 4. in 8. oktobrom zvrstila raznolika paleta dogodkov za ljubiteljice in ljubitelje stripa vseh generacij.

Festival bo zajemal razstave, predavanja, pogovore, delavnice ter programe za otroke do že tradicionalnega stripovskega sejma v Kinu Šiška in druženja s prvovrstnimi domačimi in tujimi gosti.

Festivala se bodo udeležili francoski stripar in animator Winshluss, francoska grafična underground založba Le Dernier Cri, mednarodno uveljavljen finski stripovski kolektiv Kutikuti ter večkrat nagrajena nemška avtorja Mikaela Rossa in Philipa Waechter. Na ogled bo tudi potujoča mednarodna razstava WOMCOM (Women Power in Comics).

Na konferenci Strip in skupnost pa bo predaval tudi legendarni britanski stripovski zgodovinar Paul Gravett.

Festival se bo sklenil s podelitvijo nagrad zlatirepec za najboljše izvirne in prevodne stripovske izdaje leta ter risanim koncertom, na katerem bosta moči združila priljubljeni zagrebški glasbenik Miki Solus in stripar Izar Lunaček.

Starejše novice