Slika je simbolična.
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 12.8.2022 07:00
V začetku julija je ljubljanski župan Zoran Janković napovedal gradnjo nove parkirne hiše, ki bo stala nasproti Živalskega vrta Ljubljana.

Nasproti ljubljanskega živalskega vrta, ob biotehniškem središču kjer je tudi več fakultet - fakulteta za računalništvo in informatiko, fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, nekaj korakov stran pa še biotehniška fakulteta - bodo zgradili novo garažno hišo. 

Mnogi se sprašujejo, kakšne spremembe bo to prineslo glede parkiranja v okolici. Na tem območju se namreč pogosto zgodi, da so avtomobili parkirani vsepovsod, predvsem pa na gozdnih poteh v neposredni bližini. 

Ljubljanski župan Zoran Janković je odgovoril: »Preprosto je. V gozdu se ne sme parkirati. Rešitev bo preporosta: Območja, kjer parkiranje ni dovoljeno, bomo ogradili s količki in tako avtomobilom fizično preprečili dostop do gozda.«

Janković je sicer že julija izpostavil, da bodo, ko bo garažna hiša zgrajena, prepovedali parkiranje po gozdu in na polju v okolici živalskega vrta in biotehniškega središča, kar je problematično predvsem ob vikendih, ko je omenjeno parkirišče povsem zasedeno.

300 parkirnih mest

Za Ljubljanainfo je župan takrat povedal, da bo imela garažna hiša dve etaži, na voljo bo 300 parkirnih mest, prostor pa bo tudi za kolesa. 

»V dopoldanskem času bo garažna hiša namenjena predvsem študentom, ki se na predavanja okoliških fakultet vozijo z avtomobili, v popoldanskem času in med vikendi pa obiskovalcem ljubljanskega živalskega vrta,« je izpostavil.

Kdaj bodo začeli z gradnjo? 

»Čakamo gradbeno dovoljenje za garažno hišo. Računam, da se bo gradnja začela prihodnje leto, v letu in pol ali dveh pa bo dostopna za javnost,« je dejal.

Razkril je, da podobno načrtujejo na območju priljubljenega Mosteca, ampak da morajo najprej rešiti težavo, povezano z lastništvom. Povedal je, da sicer tam načrtujejo podobno kot nasproti živalskega vrta.

Dodal je še, da na občini razmišljajo, da bi na tem območju zgradili še en prostor za druženje, ki bi bil podoben lokalu Lokus ob Koseškem bajerju.

Starejše novice